Regio
Havelte

Regio
Diever

Regio
Dwingeloo

Regio
Vledder

tips om af te koelen in westerveld

Tips om af te koelen in Westerveld

Fijn hè, dat het weer mooi weer is. Heerlijk, die warme zonnige dagen. Maar soms is het zo warm dat je wel wat verkoeling kunt gebruiken. Gelukkig heeft Westerveld genoeg plekjes om even lekker af te koelen! Ga met ons mee op pad door de gemeente Westerveld op zoek naar verkoeling. Reis in deze video van een kleine 3 minuten mee en vind verkoeling!

Een lekkere duik in het Blauwe Meer

Boven Dwingeloo ligt het Blauwe Meer. Neem hier een heerlijke verfrissende duik in het blauwe water. Naast dat je er lekker kan gaan zwemmen en uitrusten op het strand, kan je ook een wandeling maken rondom het meer of in de mooie bossen eromheen. Er is een kleine snackbar aanwezig waar je een verkoelend ijsje of een lekkere snack kunt kopen. De entreeprijs is voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar is 1,50 en vanaf 12 jaar is het 3,- euro. Er is ruimte genoeg om voldoende afstand te kunnen nemen van je medezwemmers en -zonners.


Een verkoelend drankje in Wapse

Voor een heerlijke verkoelend hapje of drankje is de Herberg van Wapse de perfecte plek. De keuken kenmerkt zich door een Frans-Nederlandse stijl en de chef kookt herkenbare gerechten op topniveau, waarbij hij zoveel mogelijk gebruikt gemaakt van lokale ingrediënten. Op het terras kun je heerlijk koel zitten onder een enorme parasol met een mooi uitzicht op de vijver met een verfrissende fontein. Koeltip: heerlijk ambachtelijk Italiaans schepijs!


Heerlijk afkoelen bij het strandje in Uffelte

In Uffelte is een klein maar fijn strandje in de Oude Vaart. Een perfecte plek om een lekkere duik te nemen, te rusten in de zon of lekker te wandelen.


Een verkoelende milkshake in Nijensleek

In Nijensleek zit camping de Moesberg. Je kan hier heerlijk op het terras genieten van een milkshake, ijsje of een lekker afkoelend drankje.


Bootjes kijken aan de vaart in Dieverbrug

Neem eens een kijkje bij de Dieversluis in Dieverbrug. Daar zijn genoeg lekkere plekjes waar je langs de kant van de Drentse hoofdvaart lekker kan zitten. Boten varen er de hele dag door, dus er valt genoeg te zien! Ook is het interessant om even een kijkje op de sluis te nemen. Koeltips: Ga lekker aan de kade zitten met je voeten bungelend in het water of neem een lekker verkoelend drankje op het terras.


Een heerlijk afkoelend ijsje in Havelte

Wat is er nou lekkerder dan een heerlijk afkoelend ijsje op een warme zomerdag. IJssalon Rimini in Havelte maakt heerlijk Italiaans ijs. Ze hebben in totaal wel 70 ijssmaken! Om je keuze iets makkelijker te maken bieden ze in de ijssalon 16 smaken aan. Welke smaken dit zijn verschilt per dag en hangt af van het weer. Op warme zomerdagen zijn er bijvoorbeeld lekkere fruitsmaken en op de wat minder hete dagen bijvoorbeeld een heerlijk hazelnootijsje. Wil je weten hoe het ambachtelijke ijs gemaakt wordt? Neem met InWesterveld Magazine een kijkje in de keuken bij IJssalon Rimini.


En? Ben jij al afgekoeld?

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks het online magazine in je postvak met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd