Ben van Werven Kruiskerk Diever

‘Samenzijn is een connectie maken tussen hart en huis’

Dominee Ben van Werven van de Kruiskerk in Diever:
‘De kerk is een platform voor ontmoeting, voor samenzijn. De zondagdienst en de ontmoeting na afloop is een platform waar iedereen welkom is. Daarnaast komen we samen toegesneden op de doelgroep zoals club, catechisaties en bijbelkring. Tijdens de zomermarkten en Sfeervol Diever zetten we de kerk open voor iedereen.

Nieuw sinds corona is dat we door de weeks de kerk openstellen als letterlijk platform. In de hoop dat het iemand helpt. Al zeg je geen woord, gewoon binnen zitten. Je kunt binnenlopen en een kaarsje branden. Zo creëren wij verbinding. En dat kan ook heel praktisch zijn. Zo kwam er onlangs iemand in een scootmobiel die moest naar de wc. Welkom, kom binnen! Wil je een glaasje water? Kom binnen.

Samenzijn is dat je zo concreet mogelijk ruimte biedt. Soms is dat praktisch, maar je moet ook je hart openstellen. Een connectie maken tussen hart en huis. En dat is een leerproces. We doen dat hier samen, ik mag daaraan leiding geven met de mensen die er hier zijn.

Ik hoop ook dat mensen die wel meeluisteren met de online diensten maar niet in de kerk komen of lang niet in de kerk zijn geweest weer eens binnenstappen. Er is een categorie mensen in Diever die vroeger de kerk heeft verlaten omdat er dingen zijn gebeurd. Die wil ik uitnodigen weer eens te komen. We proberen de toon iets anders te zetten. Het doel is via Gods hart te kijken. Wat vindt God van iets en iemand? Dan lees je in bijbel dat Gods hart verrassend royaal blijkt te zijn. Dus moeten wij dat ook zijn. We moeten niet te snel oordelen.’

Dit artikel is onderdeel van een reportageserie in de septembereditie van InWesterveld Magazine 2020 waarin predikanten in Westerveld vertellen over de kerk als ontmoetingsplek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd