Nog niet klaar! September Blog susanne

Nog niet klaar! – Blog Susanne

Na een het droge zomer is daar ineens september. De maand is gestart met een paar regenachtige herfstdagen, de natuur haalt opgelucht adem. Ze slurpt alle druppels gulzig  op. De slappe planten komen bij, de hangende opgerolde bladeren van de rododendrons vouwen zich weer uit en pompen zich op tot volle struiken. De krentenstruiken verkleuren oranje, de berk wordt langzaam geel en de wind strooit volop met berkenzaadjes en de verkleurde bladeren dwarrelen vrolijk rond. Gelukkig blijft het niet regenen. De familiedag, met 34 mensen in mijn tuin, verloopt nagenoeg droog en zelfs de zon is nog even te zien. 

September overvalt me elk jaar weer. De zomer is langzaam voorbij en voor ik er erg in heb moet de lamp weer aan ’s avonds. Ik weet het, de herfst is prachtig, de zon schijnt nog regelmatig en september geeft nog heerlijke oogst uit de tuin. Toch is de terugtrekkende beweging in de natuur voelbaar. De kraanvogels in het noorden verzamelen alweer om de komende weken aan de reis naar het zuiden te beginnen. Er sterven langzaamaan planten (bovengronds) af in mijn tuin, om volgend jaar weer frisgroen te verschijnen. 

Het werkt voor mij het beste om met deze fase in de natuur mee te bewegen. Ook ik zal de komende weken steeds meer de warmte opzoeken,  naar binnen keren, ontdekken wat ik fijn vond aan het afgelopen jaar en wat niet. Wat tot bloei is gekomen en waar ik volgend jaar geen energie meer in wil steken. Ik kom tot rust om volgend jaar er weer vol voor te gaan … Maar voor nu, ik ben er nog niet klaar voor! Er komt namelijk nog een prachtig inspirerend nazomer aan!

Op 24 september is de eerste editie van de Sprookjestuinen voor grote mensen, een dag vol verhalen, theater, workshops en heerlijk eten in de sprookjesachtige tuin van Dwingelderheem! Een sprookjesdag speciaal voor grote mensen? Ja, juist! Kom los van de beslommeringen van alledag en laat je betoveren door de natuur, verwonderen door de sfeer en geniet van de voorstellingen. 

En dan het Verhalenweekend, 22 en 23 oktober, supervol Drentse vertellingen en verhalen op prachtige locaties! Ook in mijn tuin is op 23 oktober twee keer een voorstelling te zien, Winja van de witte wieven, leuk voor de hele familie. Na de voorstelling is er een kleurrijke viltworkshop. 

De beeldhouwlessen in mijn atelier zijn weer gestart, er staan weer volop creatieve workshops gepland. Nog geen winterslaap voor mij, september of niet, ik ben er nog niet klaar voor! Ik ga nog even nazomeren! Kom je ook?

Liefs, Susanne

Susanne Hurenkamp
Susanne Hurenkamp
Susanne Hurenkamp kan haar ei kwijt bij haar bedrijf Kleur je Hart, een heerlijke plek waar kunst, creativiteit, buitenleven en gezelligheid samenkomen! In haar atelier in Geeuwenbrug werkt ze zowel aan eigen werk als aan opdrachten. Susanne laat graag haar innerlijke kind spreken en gebruikt graag sprookjes als inspiratie om te schrijven en theatervoorstellingen te maken. Ook haalt ze haar inspiratie uit de natuur. Voor InWesterveld Magazine online schrijft ze iedere maand over kunst en natuur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd