De Wolster

Natuurlijke kleding

Hippiekleding en geitenwollen sokken. Is dat nog jouw idee van duurzame kleding? Dan moet je zeker eens binnenlopen bij De Wolster in Havelte. Annemieke Huser-Tigelaar verkoopt er natuurlijke kleding in alle soorten en maten. Weg met de vooroordelen, want dit is pas mooie kleding: mooi voor jou én voor het milieu.

Wie voor het eerst de winkel van Annemieke binnenloopt is blij verrast over de leuke, mooie maar vooral ‘normale’ collectie. Alle kleding in haar winkel is van natuurlijke materialen en op een eerlijke manier geproduceerd: biologisch katoen, linnen, wol, zijde. ‘Wollen onderkleding draagt als een tweede huid, als je het gewend bent, wil je niet meer anders,’ zegt Annemieke. Heb je nu een beeld van een kriebelende Noorse trui als onderbroek? Bekijk en voel het dan eens bij De Wolster. De stof is een combinatie van wol en zijde, voelt heerlijk zacht aan en ziet er mooi uit. En het idee dat wol kriebelt kan in de prullenbak: de stoffen zijn tegenwoordig zó verfijnd, dat kriebelt niet meer.

Vrolijk en fris

De collectie van De Wolster is vrolijk en fris, zowel prints als effen en verschillende maten aanwezig. ‘Ik probeer bij het inkopen zo goed mogelijk aan te sluiten op de behoeften van mijn doelgroep. Vooral in Duitsland is een groot aantal duurzame kledingmerken; ze zijn daar een stuk verder op dat gebied dan in Nederland.’

De wolster

Wollen babykleding

Annemiek de Wolster

Annemieke nam de Wolsterwinkel over van een vriendin die ging emigreren. Ze was door haar vriendin enthousiast geworden over de kleding. ‘Het startte met wollen babykleding. In de rompertjes en mutsjes van wolzijde zijn baby’s merkbaar ontspannender. Wol reguleert de warmte en neemt vocht op. Het is bovendien zelfreinigend, dus hoeft minder vaak in de was. Ook heel duurzaam.’

Uitgebreide collectie

Langzaam ontstond de vraag naar kleding voor kinderen en volwassenen en werd de collectie uitgebreid. ‘Ik heb inmiddels veel klanten die bewust natuurlijke kleding komen kopen. Maar ook komen er mensen die het gewoon mooie kleding vinden en het veel fijner vinden dragen dan synthetische kleding.’

Uigebreide collectie de wolster

Kwaliteitsproducten

Goedkoop is de kleding van Annemieke niet. ‘Een T-shirt van 5 euro kan onmogelijk duurzaam zijn. Goedkope kleding kan onmogelijk eerlijk gemaakt zijn. Ik heb in mijn winkel eerlijke, natuurlijke kleding voor een redelijke prijs en van een goede kwaliteit. Ook dat laatste maakt het duurzaam: de kleding gaat lang mee, waardoor je minder vaak kleding hoeft te kopen. Ik zal mijn klanten nooit pushen om iets te kopen als ze twijfelen. Ik vind het belangrijk dat als ze iets kopen ze het ook zeker zullen dragen en het niet ongebruikt in de kast komt te liggen. Heb je geen broek nodig? Dan zal ik je ook geen broek aansmeren.’

Reset

De coronaperiode is volgens Annemieke voor veel mensen een reset geweest. ‘Hoe wij met de wereld omgaan kan niet. We moeten met elkaar kijken hoe we er bewuster mee omgaan. Bewust (kleding) kopen is daarbij een goede insteek.

De wolletjes van de brandweer

In een opvallende rode brandweerauto staat Annemieke met haar kleding op (duurzame)markten. Eens per maand is ze te vinden op de biologische markt in Frederiksoord. Sinds twee jaar heeft ze ook een vaste winkel achterin de boerderij van haar ouders aan de Van Helomaweg in Havelte. Het Wolsterwinkeltje is iedere donderdag geopend van 10.00 – 14.00 uur en wisselend op zaterdag en op afspraak.

Brandweerauto de Wolster

Duurzame kleding Duurzame kleding is gemaakt met respect en liefde voor de planeet en de mens. Bij de productie wordt rekening gehouden met eerlijke mensenrechten en handel, het gebruik van natuurlijke materialen en goede werkomstandigheden.

Herken duurzame kleding aan het Keurmerk Global Organic Textile Standard Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationaal keurmerk dat eisen stelt aan zowel de productie van de vezels als de verder verwering ervan tot kledingstukken. Tenminste 70 procent (Made with organic) of minstens 95 procent (Organic) van het kledingstuk moet uit biologisch geproduceerde materialen bestaan.

De Wolster
Van Helomaweg 8, Havelte
Tel. 06 12574637
www.facebook.com/dewolster
www.instagram.com/de.wolster

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd