Sanne Huidtherapie

Misvattingen over laseren – Advies van Sanne

Ben je het scheren helemaal zat? Of krijg je last van een geïrriteerde huid van het vele scheren? Wil je niet meer elke dag epileren? Dan is laseren een interessante mogelijkheid.

Ik vind het erg belangrijk om dit onderwerp onder de aandacht te brengen, want helaas blijkt in de praktijk dat er veel misvattingen zijn over laseren. Door de vele interessante aanbiedingen weet je soms niet meer weet wat je moet geloven en waar je goed aan doet.

Met laseren bereik je de haarwortel.

Het is heel simpel hoe een laser werkt. De lichtbundel die ervoor zorgt dat het haartje kapot gaat, wordt geleid door de donkere kleur die in een haartje zit. De hoeveelheid energie zorgt ervoor dat de warmte bij de wortel terecht komt.

Als de hoeveelheid energie niet genoeg is, dan kan het de wortel niet vernietigen. Dan wordt de huid alleen verwarmd, wat zorgt voor tijdelijke uitval, maar op termijn juist voor vermeerdering. Dit is vaak het geval bij goedkope behandelingen. Goede laserapparatuur is namelijk erg kostbaar. Indien een behandeling te goedkoop wordt aangeboden is het te mooi om waar te zijn.

Doordat de laser veel energie gebruikt om de warmte echt onderin bij de wortel te laten komen, mag de huid niet gebruind zijn. Omdat de lichtbundel zich richt op de bruine teint in plaats van op de diepte van de haar raakt de lichtbundel verstrooid. Hierbij heeft de behandeling geen effect en kunnen er zelfs nare bijwerkingen optreden waarbij de huid beschadigt. Geen enkele laser kan, tot op heden, een zongebruinde huid behandelen.

Een huidtherapeut is gespecialiseerd in het definitief verwijderen van beharing en werkt met hoogwaardige apparatuur.

Wil je graag meer informatie of twijfel je of een behandeling mogelijk is? Neem dan gerust contact op en dan bespreken we tijdens een vrijblijvend consult de mogelijkheden. Ben je aanvullend verzekerd? Dan kan de behandeling (gedeeltelijk) vergoed worden.

Liefs, Sanne

Sanne Zoer
Sanne
Sanne Zoer is huidtherapeut. SInds januari 2015 runt ze haar eigen Praktijk voor Huidtherapie in Dwingeloo. Ze richt zich vooral op huidtherapeutische behandelingen en laserbehandelingen. In InWesterveld Magazine geeft ze in de rubriek Advies van Sanne interessante tips.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd