Regio
Havelte

Regio
Diever

Regio
Dwingeloo

Regio
Vledder

malse biefstuk met wokgroenten

Malse biefstuk met gewokte groenten – Recept

Iedere maand op InWesterveld online: een gezond recept van Vitaliteits & Leefstijlcoach Monique Jongmans. Deze maand malse biefstuk met gewokte groenten!

Biefstuk is de benaming voor mals spiervlees. Het vlees komt van kalveren en runderen en er zijn verschillende soorten. Bekende soorten zijn bijvoorbeeld de Wagyu en de Black Angus (onder andere lokaal verkrijgbaar bij Koeweide Angus Rund in Dwingeloo, red.). In combinatie met de gewokte groenten heb je al snel een heerlijk en makkelijke maaltijd op tafel staan.

Verantwoord voor een gezond dieet

Het recept malse biefstuk met gewokte groenten is op basis van één maaltijd.

Wat heb je nodig:

  • 1 malse biefstuk (kogel of haas) handpalm grootte en dikte
  • Gemengde groenten (half bord)
  • 1 theelepel olijfolie
  • Gehakte knoflook naar smaak
  • ½ theelepel verse geraspte gember
  • Zout, peper en kruiden naar smaak

Wat moet je doen:

  • Gebruik een grillpan om de biefstuk te grillen.
  • Peper en zout het vlees naar smaak.
  • Roerbak de groenten met de olijfolie, knoflook en de gember (en voeg toe wat je nog meer lekker vindt).
  • Leg de groenten op een borden de biefstuk er bovenop.

Voor de niet-lijners onder ons: Ook lekker met een frietje en een goede mayo.

Eet smakelijk!

Monique Jongmans
Monique Jongmans
Monique Jongmans is therapeut en Vitaliteits & Leefstijlcoach. In haar praktijk in Dwingeloo behandelt Monique cliënten met stressgerelateerde klachten of klachten aan het bewegingsapparaat. Ze is coach voor vrouwen die voor, middenin of na de menopauze zitten en coacht ze 1-op-1 en in groepen op Leefstijl en Vitaliteit. Voor InWesterveld maakt ze iedere maand een gezond ‘menopower now’ recept.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd