Hoe ingewikkeld uit eten kan zijn

Hoe ingewikkeld uit eten kan zijn – Blog Rilana

Hoe ingewikkeld uit eten kan zijn als je fijngevoelig bent? Heel ingewikkeld als je niet weet hoe het bij jou werkt. Ik heb een eetafspraak met een vriend die ik een poos niet heb gezien, iemand waar ik me compleet veilig en vertrouwd bij voel. Dat is al voorwaarde #nr1. Daar hoef ik dus niet over na te denken. Alhoewel, ik heb hem een poos niet gezien… ‘zal de klik er nog zijn?’, ‘wordt het niet ongemakkelijk?’, ‘wil ik dit eigenlijk wel?’. De angst neemt de overhand, lees: mijn hoofd. Afstemmen en verbinden lukt bij mij altijd beter in real life.

Als ik iets daarover app, reageert hij met liefde: ‘wat leg je er weer een lading op’. Yep, that’s me, maar het helpt me om er de humor van in te zien en het los te laten. Hij kent me als geen ander, dus ik durf me kwetsbaar op te stellen. Dat helpt je open te stellen en eerlijk te zijn.

Op het moment dat de afspraak dichterbij komt gebeurt er van alles in mijn lijf. Na twee dagen kan ik het pas plaatsen waarom:

  1. Uit eten in deze tijd vind ik momenteel alles behalve ontspannen!
  2. Waar gaan we dan eten? Wat zijn de regels? Ik voel weerstand dat ik hier niet aan mee wil doen.
  3. Is het niet ongemakkelijk elkaar weer zien in een restaurant?
  4. Wat kun je eten en hoe duur is het?
  5. Alles is dicht op dinsdag…
  6. Wil ik bekend of juist onbekend terrein?
  7. Hoe is de ambiance? Lawaaierig, veel licht of juist heel weinig, druk…?

Al die vragen (er zijn er nog tientallen meer, geloof me!) maken me onrustig, ik voel het in alles. Tot ik met dit gevoel ga zitten in stilte en een ingeving krijg! Inmiddels heb ik geleerd (zeker afgelopen 1,5 jaar) dat ik alleen nog maar iets onderneem met iemand waar ik me fijn bij voel, mezelf kan zijn en energie van krijg. En naar plekken ga die voor mij veilig voelen.

Mijn plan: Ik heb een uitnodiging voor hem gemaakt voor een heerlijke stoofschotel bij La Casa Rilana! Bij mooi weer is de locatie nog een verassing. Want in het bos zijn prachtige plekken waar je prima kan dineren! En eindelijk voel ik dat het stroomt. Dit ben ik! Mijn creativiteit kan ik kwijt in het koken, de uitnodiging en de locatie. Hij reageert met een big smiley en is blij verrast. Nu kan ik me totaal ontspannen en mijn aandacht op mijn gezelschap richten. Want het doel is bijkletsen met iemand die mij helemaal waardeert zoals ik ben en ik hem! Dat zijn echte vrienden! Ik heb er zin in!

Misschien herken je dit bij jezelf of bij je kind! Als je fijngevoelig bent, dan werkt je verwerkingssysteem nou eenmaal anders dan bij een ander. Als je weet hoe het werkt, kun je leren helemaal in je kracht en je eigenheid te staan! Dat is een heel proces, maar ik kan je helpen een begin te maken en samen te kijken hoe het werkt voor jou! Voel je welkom!

Liefs, Rilana

Rilana Punt
Rilana Punt
Rilana Punt is nieuwetijdskindercoach en kinderyogadocente. In haar Praktijk Ayana Dwingeloo ondersteunt ze kinderen en jongeren door ze nieuwe inzichten in zichzelf te laten ontdekken en ontwikkelen. Dit doet ze met creatieve werkvormen, yoga & mindfulness en natuurcoaching. Haar insteek is observeren en kijken vanuit het kind. Rilana is zeer betrokken bij de natuur, waar ze tot rust komt en geniet. Voor InWesterveld online schrijft ze tweewekelijks over haar visie op het leven en op kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd