Blog Rilana

Bewustwording – Blog Rilana

Ja, ik ben hooggevoelig, een voeler, nieuwetijdskind, sensitief, add’er, geef het een naam. En alles komt via mijn zintuigen mijn voelsysteem binnen voordat het mijn hersenen bereikt. Kom ik daar altijd voor uit? Nee! Vind ik ook niet nodig, al is enige uitleg voor naasten wel handig. Vaak zijn die ‘naasten’ ook voelers, ik ben graag onder mensen die ook zo afgestemd zijn. Voor mij is in verbinding zijn heel belangrijk, daar voel ik me veilig en vrij om te zijn wie ik ben.

Ik ben Rilana, 44 jaar en sinds mijn 30ste bekend met deze inmiddels populaire termen. Ik hou niet van stempels, je bent wie je bent en dat is nou net het aller interessantst om je daar bewust van te zijn. Wie ben jij? Wat heb jij nodig? Wat vind jij belangrijk? Wat werkt voor jou? Nog belangrijker HOE werkt het voor jou?

Vaak heb ik gedacht, was ik me als kind maar meer bewust van mijn voelsysteem. Hoe het werkt bij mij. Hoe ik alle informatie verwerk, waarom ik eerst de kat uit de boom kijk, waarom mijn zintuigen extra sterk zijn ingesteld en pas mezelf laat zien als ik me veilig genoeg voel… En waarom zoveel dingen mij toch zoveel energie kosten.

Hooggevoelig, bewustwording

Mijn dochter van 16 is wijzer en bewuster dan ik ooit was voor mijn dertigste. Zij leert en voelt al hoe het bij haar werkt, al blijft het toepassen een uitdaging. Geregeld gaan de gesprekken hier thuis de diepte in.

Ik hou daar van, diepe gesprekken, die ergens over gaan, waar de puzzelstukjes vallen, waar je iets in de ander herkent en weer een stukje groeit, bewust wordt. Heerlijk! Krijg er enorme energie van. Koetjes-en-kalfjesgesprekken zuigen me leeg, als ik mezelf niet bescherm dan. Hoe ik dat doe mezelf beschermen? Door (lang geoefend hoor!) met mijn aandacht naar mijn adem te gaan, diep in mijn buik, mijn krachtcentrum. Het helpt me ook door me even af te zonderen en letterlijk op adem te komen, de stilte te voelen en de aandacht naar binnen te richten.

Zweverig? Juist niet, voeten op de grond en je lijf voelen zijn juist super aardend. Het helpt mij om alle informatie via mijn voelen de ruimte en tijd te geven naar mijn hersenen te gaan en het te kunnen begrijpen of woorden te geven aan iets. Het helpt me ontprikkelen als ik overspoeld raak.

Voeten op de aarde, bewustwording

Veel, heel veel kinderen en ouders met deze kinderen zullen zich hierin herkennen. Jullie wil ik meenemen de aankomende maanden in mijn blogs die zullen gaan over ervaringen, tips en oefeningen. Ik ga niet uitleggen wat het is, dat kun je zelf lezen, ik ben geen expert, wel een ervaringsdeskundige en vanuit die ervaring neem ik je mee.

Hopelijk vallen bij jou ook de puzzelstukjes in elkaar en word je je bewust hoe het werkt voor jou en/ of je kind! Mocht je nou heel veel vragen hebben dan kun je altijd een afspraak met me maken in mijn praktijk Ayana. Voel je welkom en weet dat bewustwording stap 1 is van een proces dat je aangaat om jezelf te leren kennen en te leven naar waar jij gelukkig van wordt!

Liefs, Rilana

Rilana Punt
Rilana Punt is nieuwetijdskindercoach en kinderyogadocente. In haar Praktijk Ayana Dwingeloo ondersteunt ze kinderen door ze nieuwe inzichten in zichzelf te laten ontdekken en ontwikkelen. Dit doet ze met creatieve werkvormen, yoga & mindfulness en natuurcoaching. Haar insteek is observeren en kijken vanuit het kind. Rilana is zeer betrokken bij de natuur, waar ze tot rust komt en geniet. Voor InWesterveld online schrijft ze tweewekelijks over haar visie op het leven en op kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd