Dierenarts Corine Tiemens van Dierenartspraktijk Dwingeloo - Wapse

‘Het beroep heeft mij gekozen’

Dierenarts Corine Tiemens heeft een buitenberoep

‘Mijn praktijk is actief op het gebied van landbouwhuisdieren en paarden. Mensen noemen me ook wel “de veearts”. Circa zeventig procent van mijn tijd werk ik buiten.

Ik ben een echt buitenmens, dat heb ik van mijn vader. De liefde voor zowel het boerenleven als de natuur heeft hij aan mij doorgegeven. Ook tijdens mijn studietijd was ik een buitenmens. Ik had een kamer gehuurd op een boerderij, vlakbij de universiteit. Mijn eigen paard stond daar ook op stal, zodat ik ook daar lekker veel buiten bezig was.

Ik geloof dat ik niet voor dit beroep heb gekozen, maar het beroep voor mij… Dierenarts was voor mij zo logisch dat ik me niets anders voor kon stellen.

Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Het is immers een van de mooiste gebieden van Nederland waarin ik werk. Maar ook de afwisseling van de seizoenen en het dagelijks andere weer geeft met elkaar het echte buitengevoel. Bijkomend voordeel van mijn buitenwerk is dat ik per dag een heel scala aan mensen ontmoet. Professionele veehouder, hobbyboer, paardenfokker, maar ook het bedroefde meisje waarvan de pony ziek is. Mijn klanten zijn bijna per definitie buitenmensen met liefde voor de natuur en het dier. En dit geldt ook voor mijn collega’s op de praktijk. Een soort gezamenlijke waarde die we met elkaar delen. Een besef dat ons ook op de been houdt als we midden in de nacht in een stal staan te opereren bij min vijf.’

DAP Dwingeloo-Wapse
Nijverheidsweg 22, Dwingeloo
Tel. 0521 – 599127
www.dapdwingeloo-wapse.nl

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd