Blog sanne Gevoelig

Gevoelig – Blog Sanne

De gevoelige huid heb je niet gewoon, maar creëer je bijna altijd zelf! Maar liefst 60% van de bevolking denkt dat ze een gevoelige huid hebben. Echter, velen hebben het bij het verkeerde eind. Vaak is er sprake van een gesensibiliseerde huid. Er is een verschil tussen een gevoelige huid en een gesensibiliseerde huid. Om het te kunnen verbeteren, is het belangrijk om te achterhalen waarvan sprake is. 

Een gevoelige huid is een huidtype. De symptomen hiervan zijn vaak een dunne huid waarbij het ook droog en vochtarm is. Het kan vaak strak aanvoelen na het reinigen, helderrood zijn en tintelend aanvoelen. Een gevoelige huid is vaak genetisch bepaald. Er kan hierdoor weinig aan gedaan worden om het te genezen, maar de symptomen ervan kunnen worden gekalmeerd en gecontroleerd met de juiste producten. Een belangrijke tip: gebruik met een gevoelige huid zeker geen scrub!

Een gesensibiliseerde huid is een huidconditie. Het is een irriterende huidaandoening, die ontstaat als gevolg van omgevingsfactoren of levensstijl. Factoren zoals vervuiling, stress, medicatie, hormonen, voeding, roken of klimaatveranderingen kunnen bijdragen aan een verstoorde huidbarrière, waardoor roodheid of irritatie wordt veroorzaakt. 

Wil je weten wat je hieraan kunt doen? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag jouw huid te verbeteren!

Liefs, Sanne

Sanne Zoer
Sanne Zoer is huidtherapeut. Sinds januari 2015 runt ze haar eigen Praktijk voor Huidtherapie in Dwingeloo. Ze richt zich vooral op huidtherapeutische behandelingen en laserbehandelingen. In InWesterveld Magazine geeft ze in de rubriek Advies van Sanne interessante tips.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd