De zin van kunst

Wat is de zin van kunst? – Blog Susanne

Deze vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden. Diverse onderzoeken wijzen uit dat kunst een goede manier is om jezelf en je omgeving beter te begrijpen. Het maakt ons bewust wat we denken, voelen, ervaren, willen en het vergroot de sociale vaardigheden.  

Daarom is het van belang om kinderen al jong te laten kennismaken met kunst. Dat kan heel makkelijk, samen met je kind, kleinkind of buurkind kijken en praten over een mooi schilderij, luisteren naar muziek of een voorstelling bezoeken. Het leukste is natuurlijk om er een echt uitje van te maken! Er zijn prachtige musea in de regio met speciale activiteiten voor kinderen. Er zijn zeer afwisselende kunstroutes en exposities te bezoeken en er zijn theaterfestivals. Ga er samen op uit!

Vorig jaar, tijdens de Zomerexpositie in Dwingeloo, vertelde ik aan kinderen dat in mijn vilten sculptuur een onderdeel zat gemaakt met een 3-D printer, ze hingen aan mijn lippen. Trouwens, de volwassenen die meeluisterden waren ook verrast door de combinatie van technieken. Waardering voor kunst ontstaat niet vanzelf. Je kunt het leren door kennis te vergaren, door het zelf uit te proberen en door er met elkaar over te praten.

Als kunstenaar ben je bedenker, uitvoerder, ambachtsman/vrouw en vormgever tegelijk en probeer je steeds weer nieuwe mogelijkheden uit. Kunst maken is mijn vak en mijn kennis en passie delen met anderen is een cadeautje!

‘De zin van het leven is jouw unieke gave te vinden. Het doel van het leven is om anderen hiervan te laten genieten’- Pablo Picasso

Liefs, Susanne

Susanne Hurenkamp
Susanne Hurenkamp
Susanne Hurenkamp kan haar ei kwijt bij haar bedrijf Kleur je Hart, een heerlijke plek waar kunst, creativiteit, buitenleven en gezelligheid samenkomen! In haar atelier in Geeuwenbrug werkt ze zowel aan eigen werk als aan opdrachten. Susanne laat graag haar innerlijke kind spreken en gebruikt graag sprookjes als inspiratie om te schrijven en theatervoorstellingen te maken. Ook haalt ze haar inspiratie uit de natuur. Voor InWesterveld Magazine online schrijft ze iedere maand over kunst en natuur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd