blog rilana genieten

Genieten – Blog Rilana

Wanneer heb jij voor het laatst ergens echt van genoten? Sta daar maar eens bij stil.

Ik sta erg bewust in het leven en kan dan ook echt oprecht, tot kriebels in mijn buik, genieten van hele simpele momenten. Afgelopen weken had ik vakantie en kwam ik er achter dat ik die momenten steeds vaker heb en ook steeds makkelijker kan voelen, ook na een hectische periode of gebeurtenis.

Wat is dat nou eigenlijk genieten? Genieten kan een prettige ervaring zijn, een aangename gewaarwording of plezier aan iets beleven. Vandaag is er ook een moment. De huisdieren liggen heerlijk te chillen, de zon schijnt, ik heb gezonde dadel tussendoortjes gemaakt (ik word blij van gezond eten en nieuwe recepten), de hangmat hangt en het boek ligt klaar om gelezen te worden. En ineens valt er een intens tevreden gevoel over me heen. Er vormt zich vanzelf een glimlach op mijn gezicht en ik voel het binnenkomen. Heerlijk! Ik laad daar echt van op en kom dan tot rust, tot mezelf. Ik keer de aandacht naar binnen, zodat alles wat er buiten mij gebeurt oké is! Het raakt me niet zo hard en ik laat het minder binnenkomen. Ik sta dan echt midden in mijn kracht!

Genieten doe ik sowieso in de natuur, altijd! Voel ik me onrustig, dan zoek ik de verbinding met de natuur op. Toen de kinderen klein waren zijn we jaren naar rustige campings gegaan, met als enige wens een riviertje en natuur. Bootjes maken van natuurlijke materialen, dammetjes bouwen en pootje baden. Wandelen in de bergen, stenen zoeken en grotten bezoeken.

Meestal gingen we richting Luxemburg, de Ardennen en het Eiffel gebied in Duitsland. Mijn dochter van 17 zei laatst dat ze die vakanties geweldig vond en dat later ook met haar kinderen wil gaan doen. Mijn zoon van 20 zit nu met zijn vriendin in Luxemburg, foto’s komen voorbij met een tentje,  kampvuur, primitief koken, wandelen in de bergen, bier in het riviertje, dammen bouwen en visjes vangen met zijn handen.

blog rilana genieten

Kinderen in de natuur

Mijn kinderen zijn kinderen die opladen in de natuur, back to basics, die niet zoveel nodig hebben om te genieten! Wat ben ik trots op ze! We mogen best leren dat we niet gelukkig worden van alle luxe. Kinderen die verbonden zijn met de natuur komen tot zichzelf. Wanneer geniet jouw kind?

Natuurlijke ingrediënten voor kinderen om uren mee te spelen en hun eigen fantasie in kwijt kunnen, tot rust komen, aarden en weer kunnen genieten vanuit hun eigen kracht:

 • Natuurklei
 • Steentjes
 • Zand
 • Water
 • Stokjes
 • Schelpen
 • Bloemen en blaadjes
 • Touw
 • Boomstamschijfjes
 • Knopen
 • Saté prikkers
 • Bak droge rijst of pasta

… en noem maar op.

Twee gezonde kook- en baktips:
Healthy choco-ballen – Chickslovefood
Healthy rocky road – Chickslovefood

Liefs, Rilana

Rilana Punt
Rilana Punt
Rilana Punt is nieuwetijdskindercoach en kinderyogadocente. In haar Praktijk Ayana Dwingeloo ondersteunt ze kinderen en jongeren door ze nieuwe inzichten in zichzelf te laten ontdekken en ontwikkelen. Dit doet ze met creatieve werkvormen, yoga & mindfulness en natuurcoaching. Haar insteek is observeren en kijken vanuit het kind. Rilana is zeer betrokken bij de natuur, waar ze tot rust komt en geniet. Voor InWesterveld online schrijft ze tweewekelijks over haar visie op het leven en op kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd