Cheeky vegan cheesecake

Cheeky vegan cheesecake – Recept

Iedere maand op InWesterveld online: een gezond recept van Vitaliteits & Leefstijlcoach Monique Jongmans. Deze maand Cheeky vegan cheesecake!

Deze keer een “gezonde” cheesecake. Er zitten geen dierlijke ingrediënten in, zodat bijna iedereen hem kan eten. De dadels en maple syrup (ook wel ahornsiroop of esdoornsiroop genoemd) zorgen voor de zoete toevoeging. Door het gebruik van de Cashewnoten (hierdoor is dit gerecht niet geschikt voor mensen met een noten allergie) en de kokosmelk boots je heel goed een roomkaas na. En de kokosolie maakt het dan tot een smeuïg geheel. Een heerlijke zomerse verwennerij! Geschikt om zo te eten of als nagerecht.

Cheesy vegan cheesecake

Verantwoord voor een gezond dieet

Wat heb je nodig?:

  • Grote rechthoekige ovenschaal
  • Keukenmachine

Ingrediënten bodem

  • 200 gram gemengde noten
  • 6 Medjool dadels
  • 1 lepel kokosrasp

Ingrediënten toplaag

  • 200 gram ongebrande cashewnoten (minimaal 2 uur geweekt in een kom met lauwwarm water)
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 lepel kokosolie
  • Sap van een halve limoen
  • 1 lepel limoenrasp (biologische limoen)
  • 1 hele mango in stukken
  • 2 flinke handen verse blauwe bessen voor de garnering

Wat moet je doen:

Voor de bodem

  • Neem een ronde vorm (22 cm doorsnee) en bedek die met bakpapier.
  • Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal tot alles lekker aan elkaar gaat kleven.
  • Verdeel het over de hele bodem en druk het goed plat met een lepel of een onderkant van een glas.

Voor de toplaag

  • Maak de keukenmachine schoon en doe de uitgelekte cashewnoten en kokosmelk in de keukenmachine. Mix totdat je een smeuïge pasta hebt.
  • Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en mix alles tot een egale massa.
  • Giet de massa op de bodem en verspreid het met een lepel.
  • Zet de vorm daarna 2-3 uur in de vriezer.
  • Prak de blauwe bessen met een vork voor de helft plat en meng meteen eetlepel maple syrop.
  • Haal de cake uit de vriezer en snijd hem in mooie punten.
  • Giet voor het serveren wat van het blauwe bessenmengsel over de punten. Garneer ze nog met wat limoen- en kokosrasp en blaadjes verse munt.

Eet smakelijk!

Monique Jongmans
Monique Jongmans
Monique Jongmans is therapeut en Vitaliteits & Leefstijlcoach. In haar praktijk in Dwingeloo behandelt Monique cliënten met stressgerelateerde klachten of klachten aan het bewegingsapparaat. Ze is coach voor vrouwen die voor, middenin of na de menopauze zitten en coacht ze 1-op-1 en in groepen op Leefstijl en Vitaliteit. Voor InWesterveld maakt ze iedere maand een gezond ‘menopower now’ recept.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd