BLOG ALANDA – Échte buitenmensen

Ik ben vaak jaloers op die échte buitenmensen. Ze hebben een mooie tuin waar ze veel werk aan hebben, maar ook heerlijk kunnen vertoeven. Ze gaan lekker kamperen en broodjes bakken boven een houtvuur. Of in alle vroegte op jacht in de natuur en dan het geschoten wild klaarmaken om later op te eten. Nou, okay, daar ben ik niet echt jaloers op, maar wel op het idee.

Ja, ik wil ook een buitenmens zijn! Dus ik ging wonen in een voormalige boerderij met een grote tuin: een moestuin moest er natuurlijk komen. Dat is echt iets voor een buitenmens. Hm, hoe hoog kan sla eigenlijk worden? Nee, dat werd ‘m niet, die grote moestuin was iets te hoog gegrepen. Een paar jaar geleden probeerde ik het nog eens met moestuinieren in potten. Ook geen groot succes, maar de rucolasla groeit inmiddels op het terras door de tegels. Kijk: eetbare natuur op mijn terras!

Ik merk dat ik mijn werk vaak de schuld geef van het feit dat ik te weinig tijd buiten doorbreng. Toen afgelopen najaar een grote opdracht kwam te vervallen, kwam er opeens lucht in mijn drukke agenda. De gaten besloot ik op te vullen met dagelijkse wandelingen in de natuur. Ik voerde het aantal kilometers op en zag mijn conditie vooruit gaan. En ja, ik voelde me fysiek, maar ook mentaal veel beter. Of kwam dat omdat ik het qua werk minder druk had? Drie maanden heb ik het volgehouden om bijna dagelijks lekker naar buiten te gaan, maar toen kwamen het slechte weer, de donkere dagen en verschool ik me weer in mijn huis en achter mijn werk.

Blijkbaar ben ik te toegewijd aan mijn werk (of heb ik niet genoeg zelfdiscipline) om ondanks drukte tóch dagelijks naar buiten te gaan. Wat is dan de oplossing? Werk zoeken waarvoor je naar buiten moet! Nu ben ik zelfstandige en heb dus in enige mate zelf in de hand wat voor opdrachten ik aanneem of ontwikkel. Zo neem ik graag opdrachten aan over de natuur en het toerisme in Drenthe. En niet voor niets heeft dit magazine het thema Buiten.

Ook ben ik deze winter gestart om een idee dat ik al jaren heb, om te zetten in actie. Voor dit nieuwe project zal ik regelmatig naar buiten gaan om te schrijven. Over échte buitenmensen, maar ook over vele andere buitengewone mensen en initiatieven die er in Drenthe zijn.

En voor buitenmensen of buitenbedrijven die een leuke communicatie- of tekstopdracht hebben zeg ik: kom maar op! Ik heb zin om naar buiten te gaan!

Alanda

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd