‘Altijd lekker in de frisse lucht’

Glazenwasser Peter Hoekstra heeft een buitenberoep

‘Ik ben in 2016 begonnen met Glazenwasserij Hoekstra. Ik doe schoonmaakwerkzaamheden die bestaan uit ramen wassen, houtwerk schoonmaken, bedrijfspanden reinigen en hogedruk werkzaamheden en zonnepanelen reinigen. Ik werk voor zowel particulieren als bedrijven. Ook gemeentes en overheidsinstellingen benaderen me voor de werkzaamheden. Mijn vrouw Karin houdt zich bezig met de administratie van het bedrijf.

Ik heb niet specifiek voor dit beroep gekozen omdat het een buitenberoep is. Ik maakte deze keuze vanwege de vrijheid die ik heb. Ik kan grotendeels mijn dag zelf inplannen. In mijn beroep ontmoet en spreek je bovendien veel verschillende mensen.

Als glazenwasser ben ik tachtig procent van de tijd ben ik buiten aan werk. Daarnaast was ik wel eens ramen binnen en reinig ik vloeren. Het mooie van buiten werken is dat je altijd lekker in de frisse lucht aan het werk bent. Ik heb hiervoor altijd binnen in de bouw gewerkt. Ik ervaar nu ik een buitenberoep heb dat je het gevoel hebt dat je nóg vrijer bent.

Ik kan altijd wel aan het werk. Als het weer minder is, zoals bij regen of als het tegen het vriespunt aan zit, dan kan ik soms bij een binnenklus terecht. Maar meestal gaan de werkzaamheden tussen de buien ‘gewoon’ door. Het regent trouwens nooit dágen achter elkaar en echte winters hebben we laatste jaren ook niet meer gehad.’

Hoekstra Glazenwasserij
Glazenwasserij Hoekstra

Glazenwasserij Hoekstra
Levimaat 61, Dwingeloo
Tel. 0654722876
www.glazenwasserijhoekstra.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd