schildercursus scala kinderen

Doe een leuke schildercursus!

Scala organiseert schildercursussen in Dwingeloo voor volwassenen en kinderen.

‘Een kwaststreek op een blanco papier, eigenlijk nog helemaal niks, maar samen met een tweede en derde wordt het al snel meer. Door steeds weer te kijken en een stapje te zetten, maak je uiteindelijk een compleet schilderij en misschien wel een hele serie schilderijen. Ik help je met deze schildercursus graag op weg om te ontdekken wat jij allemaal kunt.’

schildercursus scala

Aan het woord is Bernadette Berends, vakdocent beeldende kunst van Scala Centrum voor de Kunsten. Zij verzorgt dit seizoen zowel voor volwassenen als voor kinderen een schildercursus in dorpshuis Over Entinghe in Dwingeloo. Ze kijkt er naar uit om in Dwingeloo te starten en vertelt er graag meer over.

Schildercursus voor beginners

‘Altijd al een schilderij willen maken? Geen idee waar je moet beginnen en of je kunt schilderen, welke materialen je nodig hebt en hoe je kleuren moet mengen? Dan is deze cursus iets voor jou. We schilderen met acrylverf. De eerste lessen besteden we aan verschillende thema’s en technieken en maken we een aantal kleine schilderijen.

In de tweede helft werken we aan een eigen schilderij. Je kiest zelf je onderwerp en bouwt je schilderij laag voor laag op. Tijdens de lessen is er tijd om vragen te stellen en geef ik tips. Aan het eind van elke les bekijken we de gemaakte werken, om zo ook van elkaar te leren.’

De beginnerscursus voor volwassenen start op 25 oktober aanstaande. Er zijn 9 lessen op maandagavond van 19.30 tot 21.00 uur.
Kinderen van 6 tot en met 8 jaar en van 9 tot en met 12 jaar kunnen vanaf 10 januari met Bernadette aan de slag.

Schilder- en tekenles voor kinderen

‘Met een penseel in de ene hand en een kleurpotlood in de andere hand ontdekken kinderen van 6 tot en met 8 jaar de schilder- en tekenwereld. In oude kleren, want ze gaan met handen en voeten ervaren hoe het is om een kunstenaar te zijn. De lessen van deze schildercursus zijn op maandag van 14.30 tot 15.30 uur.

Met de kinderen van 9 tot en met 12 jaar ga ik meer “de diepte” in. Ze leren om met verschillende materialen en technieken hun ideeën op papier te zetten en te schilderen als een echte kunstenaar. Wat wil je vertellen met je schilderij en hoe kun je dat het beste weergeven? Allerlei onderwerpen in de kunst komen voorbij, zoals contrast, voorgrond en abstract. Tussendoor kijken we samen naar werken van kunstenaars en naar elkaars werken. Deze lessen zijn op maandag van 15.30 tot 17.00 uur.’

De cursussen gaan door bij voldoende deelnemers, dus meld je op tijd aan als je mee wilt doen. Alle informatie is te vinden op ontdekscala.nl. Bellen kan ook naar 0522-258855.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd