Luchtzuiverende-kamerplant-Calathea

Haal kamerplanten in huis voor de donkere dagen

Het is herfst, de dagen worden korter, we vertoeven weer meer binnenshuis. Dus gaan we het binnen weer gezellig maken. Bloemen en planten spelen daarbij een belangrijke rol. Kamerplanten in je huis zijn niet alleen gezellig en mooi, maar je behoudt zo ook binnenshuis de verbinding met de natuur, met vele (gezondheids)voordelen.

Doordat we de afgelopen anderhalf jaar veel thuis hebben doorgebracht hebben veel mensen al groen in huis gehaald. Groen werkt rustgevend. Het ontspant en je wordt er gelukkig en blij van. Ook bij het thuiswerken en studeren zijn planten in je omgeving raadzaam. Planten zorgen namelijk voor een betere concentratie. In een omgeving met groen werk je productiever.

Kamerplanten zijn gezond

Planten zorgen voor een hogere luchtkwaliteit in huis. Luchtzuiverende kamerplanten zetten overdag CO2 en andere schadelijke stoffen om in zuurstof, ze nemen stofdeeltjes af en breken schadelijke stoffen af. De luchtzuiverende eigenschap van planten kan hoofdpijn tegengaan. Ook brengen ze waterdamp in de lucht, waardoor de luchtvochtigheid verbetert. En als klap op de vuurpijl functioneren ze ook als luchtverfrisser omdat ze nare geurtjes afbreken.

Ook in de slaapkamer!

Planten laten je ook beter slapen: luchtzuiverende kamerplanten zorgen voor een beter luchtklimaat in je slaapkamer en voor meer zuurstof. En met de rustgevende eigenschappen erbij zijn ze ideaal voor een heerlijke nachtrust.  

Enkele luchtzuiverende planten

luchtzuiverende kamerplanten Spathiphyllum (Lepelplant)

De Spathiphyllum (Lepelplant) is de alleskunner onder de luchtzuiverende kamerplanten. Hij breekt namelijk de meest voorkomende giftige stoffen af. De sierlijke plant bloeit met witte kelken en is erg makkelijk in de verzorging.

luchtzuiverende kamerplant Phlebodium (Blauwvaren)

De Phlebodium (Blauwvaren) is een van de meest luchtzuiverende kamerplanten. Met z’n grijsblauwe gekrulde bladeren een prachtige én nuttige plant voor in huis.

luchtzuiverende kamerplanten Calathea

De Calathea is een zeer luchtzuiverende kamerplant. Een echte blikvanger vanwege zijn kleurige en bonte bladeren die ’s nachts dicht en overdag weer opengaan.

luchtzuiverende kamerplant Zamioculcas Zamiifolia (kamerpalm)

De Zamioculcas Zamiifolia (kamerpalm) is gemakkelijk te onderhouden (niet dood te krijgen) én erg goed in het reinigen van de lucht.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door De Bloemerij in Havelte en Dwingeloo. In beide winkels zijn deze planten op voorraad. Dus óp naar de bloemenwinkel en inkopen maar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd