Blog Marc Huiberts

BLOG MARC – Kom mee naar buiten allemaal

Dit is de eerste regel uit een oud schoollied van ruim 100 jaar geleden toen er nog geen elektronisch tijdverdrijf was. Vroeger deed men in het voorjaar de voorjaarsschoonmaak. Kleden en gordijnen werden uitgeklopt, ramen en deuren geopend om  flink door te tochten.

Met wandelcoaching maak je de grote schoonmaak in je hoofd; even loslaten van wat moet terwijl je frisse lucht in ademt. Wat ik zie gebeuren bij mensen die bij mij een traject doen, is wonderbaarlijk. De stress is binnen enkele stappen van je gezicht verdwenen, je bloed begint te stromen en de helderheid in je hoofd neemt toe. Gedachten en gevoelens krijgen de vrijheid. Er is aandacht voor alles wat we zien en ruiken in het bos en mensen ontdekken hun échte ‘IK’!

Al mijn coachees vinden dat de natuur een absolute meerwaarde heeft in hun traject. Dat zit ‘m in de rust en ontspanning maar ook in het gevoel van vrijheid. Daarnaast praat het makkelijker met iemand als je wandelt in de natuur. Je hoeft je niet te concentreren zoals met een wandeling in een stadse omgeving waar veel afleiding is. Zonder enige inspanning focus je op de natuur en voed ik je gedachten door mijn waarderende vraagstelling die jou de ruimte geeft om na te denken over wat jouw drijfveren zijn.

Wandelen heeft nóg een groot voordeel; het is een belangrijke factor in het voorkomen van stress en burn-out. Wandelcoaching maakt dat mensen milder worden voor zichzelf en anderen; acceptatie en zelfvertrouwen nemen toe. Er ontstaat (zelf)bewustzijn; kortom je wilt verder met je eigen ontwikkeling en je bent klaar voor de verandering die nodig is. Werkplezier en bevlogenheid komen weer terug.

Dus kan ik alleen maar zeggen: ‘Doe je computer uit, kom achter je bureau vandaan en ga mee naar buiten’. En misschien ben ik binnenkort ook wel jóuw wandelcoach.

Marc Huiberts

Marc Huiberts is positieve psychologie coach en gespecialiseerd in burn-out preventie.

Mijn wandelcoach

Westeinde 8, Uffelte
Tel. 0654625523
www.burnoutpreventie.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd