wandelcoach sportbegeleider

‘Ik geniet van de natuur’

Wandelcoach Norbert Baas heeft een buitenberoep.

‘Ik ben nu vier jaar sportbegeleider. Daarbij werk ik in sportzalen, maar zeker de helft van de tijd begeleid ik mensen buiten. Ik begeleid verschillende wandelgroepen waarin ik momenteel in totaal ongeveer 80 mensen in de gemeente Westerveld wekelijks meeneem de natuur in.

Het fijne van buiten werken vind ik de ruimte, genieten van de natuur. Als ik een tijd binnen in de sportzaal ben geweest voel ik me opgesloten, benauwd. Dan is het fijn om weer naar buiten te kunnen. Mijn doel als sportbegeleider is ook mensen in beweging én naar buiten te krijgen. En met elkaar naar buiten gaan is een goede stok achter de deur. Tijdens mijn werk kan ik enorm genieten van de natuur. Ik probeer steeds andere routes te ontwikkelen waarbij je op plekken komt waar anderen niet zo vaak komen.

Ook als het geen mooi weer is gaan de wandelgroepen die ik begeleid gewoon door. Ja, ook bij stortregen of tien graden vorst. Dan is er eerst wat gemopper, maar na afloop zijn de deelnemers  toch blij dat ze het gedaan hebben en smaakt de koffie nét even iets lekkerder.

Omdat ik al zo veel buiten ben, komt het er vaak niet van om in mijn vrije tijd ook nog naar buiten te gaan. Al wil ik gaan trainen om in België de Dodentocht te gaan lopen: 100 kilometer wandelen binnen 24 uur.’

Norbert Baas Sportbegeleiding
Weverslaan 21, Dwingeloo
Tel. 06 61142847
www.norbertbaas-sportbegeleiding.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd