aubergine salade

Aubergine salade – Recept

Iedere maand op InWesterveld online: een gezond recept van Vitaliteits & Leefstijlcoach Monique Jongmans. Deze maand een lauwwarme aubergine salade.

Voorjaar! Ik had zin in veel groente en omdat de avonden nog best koel kunnen zijn koos ik dit keer voor een lauwwarme aubergine salade. Dit is een erg makkelijk en voedzaam recept met mediterrane smaak. Ik ben zelf een grote fan van de mediterrane keuken en dan vooral van het Noord-Afrikaanse deel.

Aubergine Salade

Harissa komt oorspronkelijk uit Tunesië maar wordt ook in de Marokkaanse en Algerijnse keuken veel toegepast. Er zijn veel varianten van Harissa te koop van mild tot zeer pittig! Voor dit recept heb ik een milde Harissa gebruikt van het merk Souq. Door de aubergine en de kikkererwten bevat het recept voldoende eiwitten wat bijdraagt aan het behoud van spiermassa. Geschikt voor veganisten.

Aubergine salade, verantwoord voor een gezond dieet

Dit recept is voor 2 porties.

Wat heb je nodig:

  • 2 flinke aubergines
  • 20 rijpe kerstomaatjes
  • 40 gr peterselie
  • blik kikkererwten, 400 gr
  • 2 tl gemalen komijn
  • 3 el Harissa
  • 4 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • Libanees platbrood
  • grof gemalen peper
  • zout naar smaak

Wat moet je doen:

  • Verwarm de (hete lucht) oven voor op 180 graden.
  • Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat goed uitlekken.
  • Rooster 2 x Libanees platbrood tot krokant in een koekenpan, breek in grote stukken.
  • Snijd de aubergines in grove stukken en doe in een grote kom.
  • Meng de olijfolie, knoflook, citroensap en komijn goed door elkaar en dan pas door de aubergine. Leg de aubergine stukjes op bakpapier op een platte (oven)tray en bak het 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Houd kom apart, doe daar de kerstomaatjes in en meng met een klein scheutje olijfolie tot tomaatjes zijn ingevet.
  • Leg na 20 minuten de kerstomaatjes bij de aubergine en laat nog 15 minuten garen.
  • Snijd de peterselie grof en houdt een beetje apart voor garnering.
  • Schep de kikkererwten, peterselie, Harissa en de ovengroente (voorzichtig) door elkaar in een mooie kom of schaal.
  • Proef af met grof gemalen peper en zout. Garneer met peterselie. Serveer met het Libanees platbrood.

Eet smakelijk!

Monique Jongmans
Monique Jongmans
Monique Jongmans is therapeut en Vitaliteits & Leefstijlcoach. In haar praktijk in Dwingeloo behandelt Monique cliënten met stressgerelateerde klachten of klachten aan het bewegingsapparaat. Ze is coach voor vrouwen die voor, middenin of na de menopauze zitten en coacht ze 1-op-1 en in groepen op Leefstijl en Vitaliteit. Voor InWesterveld maakt ze iedere maand een gezond ‘menopower now’ recept.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd