vragen aan de makelaar

6 vragen aan de makelaar

Net als in heel Nederland is in Westerveld het woningaanbod laag en de huizenprijzen hoog. Op dit moment staan er slechts 50 woningen in Westerveld in de verkoop! Een uitdaging voor wie in deze omgeving wil (blijven) wonen. Hoe maak je in deze tijd de beste kans op het verkopen of kopen van een woning? Wij stelden 6 vragen aan makelaar Alderik Vos, eigenaar van Roelof Berg Makelaardij in Diever.

vragen aan de makelaar

1. Waarom zou ik een verkoopmakelaar inschakelen, ik heb kopers voor het uitkiezen.

Als makelaar kunnen wij putten uit een groot zoekersbestand. Dagelijks melden zich bij ons zoekers die op zoek zijn naar hun nieuwe “thuis”. Verder wordt via ons de woning professioneel gepresenteerd via meerdere verkoopkanalen (o.a. Funda, roelofberg.nl, sociale media). De kans op een goede koper is via ons dan ook veel groter dan “via het briefje in de brievenbus”.

vragen aan de makelaar

2. Ik wil mijn huis wel verkopen, maar durf het niet omdat er weinig aanbod is voor een andere woning.

Op zich is die angst best wel heel begrijpelijk, maar als wij niet weten dat iemand wil gaan verkopen, stokt het eigenlijk al bij voorbaat. Door met ons in gesprek te gaan en de kansen te verkennen is er soms meer mogelijk.

vragen aan de makelaar

3. Waarom is het verstandig een aankoopmakelaar in te schakelen?

Een aankoopmakelaar is een adviseur die je ondersteunt in het hele proces van kopen van een woning. Van zoeken tot overdracht bij de notaris. Het is fijn om een vraagbaak te hebben. Wij kunnen niet garanderen dat “onze koper” de woning gegund krijgt, maar kunnen wel adviseren om tot een gedegen voorstel te komen.

vragen aan de makelaar

4. Ik wil mijn dochter helpen met een startkapitaal zodat zij als starter een woning kan kopen. Aan wat voor bedrag moet ik dan denken?

Je kunt, onder voorwaarden, een bedrag van ruim € 100.000,= aan je kind schenken voor de aankoop van een woning. Dit is een flink bedrag dat, voor het kind, wel een verschil kan maken tussen wel of niet kunnen kopen. Het spreekt voor zich dat lang iedereen niet zulke bedragen kan schenken.

vragen aan de makelaar

5. Je moet tegenwoordig zo snel beslissen bij het kopen van een woning, waar moet ik op letten?

Het is raadzaam om goed voorwerk te doen. Het is heel belangrijk om te weten wat de financiële (on-)mogelijkheden zijn en waar je nieuwe “thuis” aan moet voldoen. Neem voldoende tijd voor de voorbereiding. Dan kun je snel schakelen als er een leuke woning te koop komt.

vragen aan de makelaar

6. Is woningruil een optie? Bemiddelt een makelaar daarin?

Woningruil lijkt in deze markt heel erg voor de hand liggend. Helaas blijkt het in de praktijk heel erg lastig om de woonwensen van de beide partijen te verwezenlijken. Waar mogelijk willen wij uiteraard meedenken. Het is immers ons vak om partijen tot elkaar te brengen.

Alderik Vos, eigenaar van Roelof Berg Makelaardij in Diever

Makelaar Alderik Vos

Alderik Vos is sinds vorige maand volledig eigenaar van Roelof Berg Makelaardij in Diever. In 2012 voegde Alderik zich bij het bedrijf als makelaar en kandidaat bedrijfsopvolger. In 2015 werd hij mede-eigenaar. Onlangs nam hij ook de helft van collega Roelof Berg over. Met een betrokken team probeert hij in deze gespannen woningmarkt zo veel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van de woningzoekers en -verkopers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd