Werken of wonen in het nieuwe woonzorgcentrum in Vledder

Werken of wonen in het nieuwe woonzorgcentrum in Vledder

In Vledder heerst een sterk gevoel van gezamenlijkheid, solidariteit, onderlinge betrokkenheid en elkaar willen bijstaan. Met deze enorme krachtbron bouwen ze momenteel aan een nieuw woonzorgcentrum. Voor en door de inwoners, dat is het motto in Vledder. Lees de interviews hierover met Cees Hesse, Harold Dijkgraaf en Roeli Mossel in de septembereditie van InWesterveld Magazine.

Dorpsbelang Vledder, zorgorganisatie de NNCZ, Stichting Onderdak Vledder en Stichting Naobuur werken samen om levensloopbestendig wonen in Vledder te realiseren. In december 2020 wordt het gebouw opgeleverd, waarna het streven is om het per 1 februari 2021 in gebruik te nemen. Wil jij komen werken of wonen in het nieuwe woonzorgcentrum in Vledder? Laat je dan informeren tijdens een van de informatieavonden op 9 en 23 september.

Wonen: schrijf je in voor een huurwoning

Het plan bestaat uit een duurzaam, energieneutraal en gasloos woonzorggebouw met 32 appartementen en zorgverleningfaciliterende ruimtes. In een huurgedeelte komen 16 huurappartementen voor mensen met een zorgindicatie, 3 logeerkamers, een kantoor en 3 huiskamers. In het andere deel komen 16 koopappartementen. De koopappartementen zijn allemaal verkocht, waarbij inwoners van Vledder voorrang kregen.

16 huurwoningen

De inschrijvingen voor de 16 huurwoningen starten in september. Deze appartementen zijn alleen beschikbaar voor mensen met een zorgindicatie. Tijdens de informatieavonden op 9 en 23 september worden de huurprijzen, de servicekosten en de toewijzingsprocedure met betrekking tot de zorgappartementen bekend gemaakt.

Werken: aan de slag als professional of vrijwilliger

De NNCZ (Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties) gaat in samenwerking met vrijwilligers alle geïndiceerde zorg en ondersteuning bieden, zowel in het woonzorggebouw als in het dorp in de vorm van thuiszorg. NNCZ is geen traditionele zorgorganisatie, maar een organisatie die werkt op basis van de wensen van de inwoners, waaraan professionals worden toegevoegd.

Eigenaarschap en regie bij de dorpsbewoners

De nieuwe zorgvoorziening biedt inwoners de mogelijkheid om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen in Vledder, waarbij eigenaarschap en regie bij de dorpsbewoners blijft. NNCZ biedt diensten die bijdragen aan meedoen in het dorp, zelfstandig wonen, wonen in een woonzorgcentrum en het hebben van een waardevolle dag. In het nieuwe woonzorgcentrum wordt door verschillende lokale partijen invulling gegeven aan zorg en ondersteuning voor de inwoners van Vledder. Bij de NNCZ houdt de cliënt de regie.

Vacatures

Voor deze nieuwe zorgvoorziening is NNCZ op zoek naar enthousiaste collega’s voor meerdere functies. Collega’s die werken aan professionele en waardevolle zorg, samen met diverse partijen en inwoners van Vledder. Om dit met ingang van 1 januari 2021 te realiseren is NNCZ op zoek naar nieuwe medewerkers. Zit er een leuke vacature voor je bij?

Heb je interesse in een van deze banen als professional in deze bijzondere woonvorm? Download dan de vacatureteksten en solliciteer. Je kunt je sollicitatie sturen tot 28 september 2020. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de afdeling HR op telefoonnummer 0528-200208 of via mail naar personeelszaken@nncz.nl.

Mogelijkheden als vrijwilliger

Wil je als vrijwilliger bij het nieuwe woonzorgcentrum betrokken zijn? Kom dan naar een van de informatieavonden op 9 en 23 september in de N.H. kerk in Vledder. Tijdens deze informatieavond zal NNCZ zich presenteren en kun je meer informatie verkrijgen over de vacatures en het vrijwilligersbeleid. 

Aanmelden voor informatieavond

De informatieavonden over werken of wonen in het nieuwe woonzorgcentrum in Vledder vinden plaats op 9 en 23 september in de N.H. kerk in Vledder. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en er mogen in verband met de coronamaatregelen maximaal 50 personen per avond worden toegelaten. Meld je daarom aan via mailadres info@dorpsbelangvledder.nl.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd