Zuster Jansen thuiszorg

Particuliere thuiszorg in Westerveld

Artikel in samenwerking met Zuster Jansen

Verzorg en ondersteun je een naaste met dementie? Dan ben je een mantelzorger. In Nederland zijn er zo’n 350.000 mantelzorgers die voor een geliefde zorgen met dementie. Je vader, moeder of partner verzorgen kan je vreugde of voldoening geven, maar mantelzorg kan uiteindelijk ook erg zwaar worden. Zeker wanneer dementie verder vordert en de zorgvraag van jouw naaste toeneemt.

Je kunt overbelasting voorkomen door op tijd thuiszorg in te schakelen. Dat kan ook particuliere thuiszorg zijn. Zuster Jansen is een thuiszorgorganisatie die in Westerveld particuliere thuiszorg aanbiedt. In dit artikel legt Zuster Jansen uit welke particuliere zorg er vanuit haar organisatie in Westerveld mogelijk is.

Zorg op maat bij dementie: voorkom overbelasting

Heeft jouw naaste recent de diagnose dementie gekregen? Waarschijnlijk heeft hij of zij dan te maken met wat subtiele terugkerende klachten, zoals vergeetachtigheid en veranderingen in karakter. Met wat ondersteuning kan hij of zij vaak nog prima thuis blijven wonen.

Naar verloop van de tijd zal de zorgbehoefte echter flink toenemen. Als mantelzorger zul je steeds vaker moeten bijspringen bij de dagelijkse handelingen. Hierdoor kan overbelasting op de loer liggen. Het is daarom belangrijk om op tijd hulp te vragen van gespecialiseerde zorgmedewerkers.

Voor Westervelders is het ook mogelijk ondersteunende particuliere thuiszorg aan te vragen, bijvoorbeeld bij Zuster Jansen. In tegenstelling tot zorg via de gemeente, kun je particuliere zorg geheel naar eigen wens invullen. Bij Zuster Jansen kun je de ondersteuning zelfs opbouwen tot 24-uurs zorg. Zo weet je zeker dat jouw naaste altijd in goede handen is.

Gespecialiseerde persoonlijke zorg

Bij dementie is extra gespecialiseerde zorg gewenst. Ook hiervoor kun je terecht bij Zuster Jansen. Zij werken met zeer ervaren, professionele zorgverleners. Je kunt aangeven wat de hulpbehoevende als prettig ervaart. Hier wordt rekening mee gehouden. Ook wordt ervoor gezorgd dat steeds dezelfde mensen langskomen, zodat rust en routine die in deze geestestoestand van belang zijn, gewaarborgd worden.

Geen wachtlijsten

Bij het aanvragen van thuiszorg heb je vaak te maken met wachtlijsten. De maximale wachttijd hiervoor is 6 weken. Heeft je naaste acuut zorg nodig, bijvoorbeeld na een val of operatie? De particuliere thuiszorg is dan een goede optie. Zuster Jansen kan je namelijk direct helpen, ook in geval van spoed. Als dat nodig is, kan jouw naaste zelfs binnen enkele uren al de gewenste zorg ontvangen.

Zuster Jansen kan ook ingezet worden als overbruggingsperiode. Bijvoorbeeld wanneer jouw naaste niet veilig thuis meer kan wonen en op de wachtlijst staat om in een zorginstelling te gaan wonen.

Vergoeding particuliere thuiszorg

De kosten voor particuliere thuiszorg betaal je volledig zelf. Maar daarbij heb je de voordelen van snelle hulp en vrije keuze in indeling van de zorg. In veel gevallen is het een optie om een deel van de kosten vergoed te krijgen door aanspraak te doen op het persoonsgebonden budget (PGB). Degene die de zorg nodig heeft, kan dan met dit geld een deel van de kosten dekken.

Wil je meer weten over particuliere thuiszorg in Westerveld? Vul dan het contactformulier in op de website van Zuster Jansen of neem telefonisch contact op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd