Blog Susanne Nieuwe fase

Nieuwe fase – blog Susanne

Het nieuwe jaar is nog pril, maar toch… Hebben jullie het gezien? Ondanks de vele regenbuien -het weiland om ons huis is zo nat dat er watervallen naar de sloot zichtbaar zijn- en dankzij de hoge temperaturen is de natuur al weer volop met een nieuwe fase bezig.

De eerste lammetjes, bij uitstek de voorbode van de lente, zijn geboren bij de schaapskooi heb ik vernomen. Dat roept mooie herinneringen op. Jaren geleden kwam ik, nog als toerist, jaarlijks naar Drenthe in de zomer en in het voorjaar reed ik altijd één dag heen en weer vanuit Apeldoorn naar Ruinen om de schaapskooi te bezoeken. Mijn kinderen, toen nog kleine hummels, achter in de auto, een zakje snoepjes en vers belegde broodjes mee voor onderweg. Het was elk jaar een ware feestdag! Deze fase is al weer even voorbij, de kinderen zijn volwassen, maar ik denk er met plezier aan terug!

Nu woon ik alweer jaren in het prachtige Drenthe en heb ik een heerlijke tuin waarin het voorjaar ook al voorzichtig zichtbaar begint te worden. De winterjasmijn bloeit met gele sterren, de meeste bollen staan al boven de grond en de sneeuwklokjes hebben volop witte puntjes. Zelfs -ze zijn elk jaar heel vroeg- de eerste gele krokussen brengen kleur in mijn rozentuintje. Het ontluiken van de natuur vind ik toch het mooiste moment van het jaar. Groeikracht van de natuur is regelmatig een thema in mijn beeldend werk. Of het nu schilderingen, kunstwerken van vilt of beelden van speksteen zijn, vaak zijn er ontluikende bloem- of bladvormen in te herkennen.

Maar ook het groeiend vermogen van de mens inspireert mij. Ieder mens maakt ontwikkelingen mee. Groeifases die vanzelf gaan door de tijd, soms bewust gezocht in de vorm van opleiding of workshops. Of een spirituele groei door ervaringen, door beoefening van yoga of door contact met mensen om je heen.  Het leven is een aaneenschakeling van verschillende fases en daarmee een doorlopende inspiratiebron.

En voor ons is een nieuwe, heel bijzonder, fase aangebroken! We zijn op 12 januari opa en oma geworden, ons eerste kleinkind is geboren! En extra bijzonder is dat ons tweede kleinkind niet lang op zich laat wachten. Die verwachten we begin april. Een nieuw fase, vol oppasdagen, knuffeluurtjes en hier en daar een kort nachtje vermoed ik.

Oma zijn, een nieuwe fase, een groot cadeau en een eretitel die ik met trots zal dragen!

Liefs, Susanne

Susanne Hurenkamp
Susanne Hurenkamp
Susanne Hurenkamp kan haar ei kwijt bij haar bedrijf Kleur je Hart, een heerlijke plek waar kunst, creativiteit, buitenleven en gezelligheid samenkomen! In haar atelier in Geeuwenbrug werkt ze zowel aan eigen werk als aan opdrachten. Susanne laat graag haar innerlijke kind spreken en gebruikt graag sprookjes als inspiratie om te schrijven en theatervoorstellingen te maken. Ook haalt ze haar inspiratie uit de natuur. Voor InWesterveld Magazine online schrijft ze iedere maand over kunst en natuur.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd