Tuinvogeltelling

Doe mee met de Tuinvogeltelling

Eind januari is weer de jaarlijkse nationale tuinvogeltelling. Jaarlijks tellen tienduizenden mensen de vogels in hun tuin, zodat Vogelbescherming en Sovon informatie krijgen om ze beter te beschermen.

Doe jij mee? Met jouw telgegevens help je de vogels te beschermen. Tel op vrijdag 27, zaterdag 28 of zondag 29 januari 2023 één keer een half uur de vogels in je tuin of op je balkon. Overvliegende vogels tellen niet mee. Je kunt de web-app MijnTuinvogeltelling jouw telling insturen. In de app heb je tijdens het tellen alles bij de hand: het telformulier, de vogelgids en een handige herkenningstool. Wilt je de telling eerst op papier noteren? Download dan het telformulier om te printen. Op de site van de nationale tuinvogeltelling leggen ze uit hoe het allemaal werkt.

Telformulier voor de tuinvogeltelling

Vogels beter beschermen

De Nationale Tuinvogeltelling levert een momentopname van de aantallen vogels die in Nederlandse tuinen aanwezig zijn. Door de tellingen te combineren met andere tellingen kan de Vogelbescherming zien hoe de vogels in onze tuinen zich ontwikkelen en kunnen ze ze beter helpen en beschermen.

Jubileumjaar Vogelwacht Uffelte

In Westerveld kennen we Vogelwacht Uffelte. De vereniging bestaat dit jaar 50 jaar en dat betekent dat ze dit jaar verschillende extra activiteiten organiseren. Eén van de speciale activiteiten is het Vogelfestival op zaterdag 20 mei. Tijdens dit festival gaan alle werkgroepen zich presenteren en kunnen bezoekers kennisnemen van veel vogelactiviteiten en ervan genieten. Verder zijn er dit jaar naast lezingen en excursies een fotowedstrijd, een Big-day en komt er een jubileumboek over broedvogels in Westerveld. Meer informatie vind je op vogelwachtuffelte.nl.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd