Kunstwerkplaats

Kunstexpositie: Groepskunst van de Kliederschuur

Dit groepskunstwerk is gemaakt tijdens de Kinderwerkplaats in de Kliederschuur in Nijensleek. De kinderen plakten eerst allerlei kosteloos materiaal op een schildersdoek. Toen het goed droog was gingen de kinderen het schilderen. Er is meerdere keren door verschillende groepjes kinderen aan gewerkt. Het kunstwerk heeft een mooi plekje in de Kliederschuur.

De Kliederschuur

De Kliederschuur in Nijensleek is een creatieve ontmoetingsplek voor kinderen en jonge gezinnen. In de Kliederschuur kun je komen ontdekken, experimenteren, lekker out of the box creatief bezig zijn. Het proces is belangrijker dan het resultaat.

Er is inmiddels een heel mooi divers, uniek en breed aanbod in de Kliederschuur. Zo is er op de woensdagmiddag Kinderwerkplaats. Er staan dan allerlei verschillende creatieve activiteiten klaar voor kinderen van 5 t/m 12 jaar.

‘Out of the box creatief bezig zijn’

Monique Plat is eigenaresse van de Kliederschuur. Als leerkracht was ze graag creatief met kinderen bezig, altijd zoekend naar manieren om de lesstof creatief aan te bieden. ‘Ik merkte dat er in het onderwijs steeds minder ruimte voor is. Ik hou van ontdekken en experimenteren, lekker out of the box creatief bezig zijn. Het proces vind ik belangrijker dan het resultaat.

Monique Plat van de Kliederschuur

‘Lekker jezelf zijn’

‘Met veel zorg verzamel ik materialen of maak ik ze zelf. Ik probeer zo veel mogelijk duurzame, natuurlijke en open eind materialen te gebruiken die de fantasie prikkelen. Ik bied de materialen, altijd passend bij een thema of seizoen aan en doe dan een stapje terug. Ik observeer en bekijk wat ik kan doen om een kind verder te helpen. Ik vind het dan heel belangrijk dat je lekker jezelf kunt zijn, dat een kind echt kind kan zijn. Er moet al zo veel en er mag zoveel niet. In de Kliederschuur kun je jezelf echt even helemaal laten gaan.

Monique plaatst met regelmaat foto’s en filmpjes van creatieve activiteiten op haar Facebookpagina in de hoop anderen te inspireren.

De Kliederschuur

Hoofdweg 138
8383 EK Nijensleek
plat_monique@hotmail.com
Facebook

Expositie inWesterveld

Het kunstwerk van de Kinderwerkplaats van de Kliederschuur is het derde werk van de online kunstexpositie op InWesterveld magazine online. De komende maanden lichten we in deze online kunstexpositie diverse kunstwerken uit van kunstenaars in Westerveld. Bekijk hier de gehele kunstexpositie, waar regelmatig een werk bij komt.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd