Online expositie Dagdromen Susanne Hurenkamp

Kunstexpositie: Dagdromen door Susanne Hurenkamp

Dagdromen van Susanne Hurenkamp

Dagdromen is de titel van dit werk van Susanne Hurenkamp van Kleur je Hart in Geeuwenbrug. Het is gemaakt van Braziliaans speksteen. Een redelijk zachte steensoort die met raspen en vijlen te bewerken is.

‘Ik werk, naast textiel, graag met speksteen. Het is een aaibare steen en is in vele kleurschakeringen verkrijgbaar. Het beeld ontstaat onder je handen. Daardoor kan ik er goed intuïtief mee werken. Ik verbind me met de steen en ga aan de slag, vaak zonder een vooropgezet plan. In tegenstelling tot bij het werken in harder steensoorten als albast en marmer, waarbij ik wel een ontwerpschets maak.’

‘Het beeld Dagdromen straalt voor mij zachtheid, ingetogenheid en hoop uit.’

Susanne Hurenkamp

De kleurrijke en veelzijdige Susanne Hurenkamp woont en werkt in Geeuwenbrug. In haar atelier Kleur je Hart werkt ze zowel aan eigen werk als aan opdrachten. Susanne is opgeleid in textiel, Pabo, als kunstzinnig dynamisch coach en coach/trainer “Ik leer anders”.

‘Al jong ontdekte ik dat ik “anders” was, later herkende ik het als hoog sensitief en beelddenker. Mijn innerlijke kind laat me zien waar wij, als volwassenen, vaak aan voorbij gaan. Er is een (fantasie) wereld waar zoveel meer te zien is! Ik vind het heerlijk om juist die kleurrijke wereld vorm te geven zodat iedereen het kan ervaren. Het onzichtbare zichtbaar maken!’

Natuur als inspiratiebron

‘De oneindige en altijd nabije natuur inspireert mij en dat zie je terug in mijn werk. Ik gebruik veel organische, soms zelfs aaibare, vormen. Vooral in mijn beelden zie je dat terug.’ Mijn schilderijen (voornamelijk met inkt en ecoline) zijn kleurrijk en vrolijk. De werken van Hundertwasser zijn hiervoor een inspiratiebron.

Sprookjes

In 2019 initieerde Susanne het kindertheaterfestival De Sprookjestuinen van Drenthe. ‘Ik hou van sprookjes. De metaforen, de sfeer en de fantasie gebruik ik vaak als inspiratie om te schrijven en theatervoorstellingen te maken.’

Wil je meer werk zien of zelf een keer werken met speksteen? Kijk dan op www.kleurjehart.nl.

Atelier Kleur je Hart

Susanne Hurenkamp
Rijksweg 4
7985 NS Geeuwenbrug
Tel. 06-41374416
susanne@kleurjehart.nl
www.kleurjehart.nl

Expositie inWesterveld

Het kunstwerk Dagdromen van Susanne Hurenkamp uit Geeuwenbrug is onderdeel van de online kunstexpositie op InWesterveld magazine online. De komende maanden licht InWesterveld online in deze online kunstexpositie diverse kunstwerken uit van kunstenaars in Westerveld. Bekijk hier de gehele kunstexpositie, waar wekelijks een werk bij komt.

Blogs Susanne

Susanne schrijft een keer per maand een blog voor InWesterveld Magazine online, waarin ze je meeneemt in haar wereld van kunst en buitenleven. Lees haar blogs.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd