Blog Susanne Hurenkamp Kruidenpotjes

Kruidenpotjes en kerstkransen – Blog Susanne

Wat vind ik de herfst toch een moeilijk seizoen. Vol met tegenstellingen. Ik geniet van de oogst, eet volop verse groente en fruit uit de tuin, terwijl de planten zich terugtrekken in de aarde. Prachtig zijn de mistflarden die als witte wieven naar me toe komen rollen. Ik zie ze steeds vroeger, de dagen worden snel korter. Vol heimwee denk ik terug aan de lente, de vrolijke borders vol met pasteltinten en de heerlijke lange zomeravonden. De avonden breng ik nu niet meer door in de tuin maar op de bank met een boek. Ik trek me langzaam terug, net als de natuur.

Kruidenpotjes

In de keuken verleng ik het tuinseizoen door kruiden uit mijn kruidentuin te laten drogen. Ik pluk de blaadjes van de salie en oregano, de naalden van de rozemarijn en rits de tijm. Als alle kruiden voor me liggen begint het leukste! Ik meng de kruiden op gevoel door elkaar. Een pot met Provençaalse kruiden waar rozemarijn de hoofdrol speelt, een mengsel met munt en citroenmelisse voor de Griekse recepten en ik vul een grote pot met Italiaanse kruiden vooral met basilicum. De geuren van alle kruiden zijn zo overweldigend dat ik de keukendeur moet openzetten als ik aan het mengen ben!

Kruidenpotjes van gedroogde tuinkruiden

Kerstkransen

Gelukkig staan er ook genoeg struiken in de tuin die ook in de winter groen blijven. Genoeg om er ruimschoots van te kunnen snoeien voor mijn kerstkransen! Ze staan voor mij door hun ronde vorm symbool voor de oneindige cyclus van de natuur.

kerstkrans met vilten bloemen en groen uit de tuin

Dit jaar ga ik bloemen vilten en deze met vers groen uit de tuin combineren op de ronde vorm van borduurringen. In een workshop van 3 uurtjes kun jij ook een Kerstkrans 2020 komen maken in mijn atelier. We vilten eerst de bloemen van witte wol en kleurige zijde en drinken koffie en thee, natuurlijk met een stukje versgebakken taart. Daarna gaan we het groen aan de borduurringen bevestigen en maken we de vilten bloemen erop vast. Vanaf 19 november tot 19 december staan er workshops gepland op donderdag- , vrijdag avond en zaterdag middag, in kleine groepjes, met voldoende afstand onderling omdat het nu even niet anders kan.

Ook al zal de kerst anders zijn dan anders, mijn huis hangt traditiegetrouw vol met kransen, zodat ze me herinneren dat de deze donkere tijden voorbijgaan en de lente weer komt!

Liefs, Susanne

Genieten van mijn tuin - Susanne Hurenkamp
Susanne Hurenkamp
Susanne Hurenkamp kan haar ei kwijt bij haar bedrijf Kleur je Hart, een heerlijke plek waar kunst, creativiteit, buitenleven en gezelligheid samenkomen! In haar atelier in Geeuwenbrug werkt ze zowel aan eigen werk als aan opdrachten. Susanne laat graag haar innerlijke kind spreken en gebruikt graag sprookjes als inspiratie om te schrijven en theatervoorstellingen te maken. Ook haalt ze haar inspiratie uit de natuur. Voor InWesterveld Magazine online schrijft ze iedere maand over kunst en natuur.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd