Blog Susanne Koud

Koud! – Blog Susanne

Zondagochtend, om 7.45 uur, na een snelle douche en een nog sneller ontbijtje stond ik mijn autoruiten te krabben… de eerste keer dit seizoen. Wat was het koud!

Eigenlijk vind ik dat elk jaar een vreselijk moment, de eerste nachtvorst. Niet alleen hou ik niet van kou en de donkere avonden, voor mij staat het ook gelijk aan het einde van het moestuinseizoen. Gelukkig was ik goed voorbereid en had ik gisteravond de laatste courgettes geoogst en zijn de citroenboom en potten met rozemarijn en laurier naar binnen gebracht. En eerlijk gezegd heb ik zo weinig in mijn moestuin gedaan dit jaar dat het meer een (on)kruiden paradijs was voor de insecten dan een moestuin waar ik zelf uit geoogst heb.

Misschien dat ik het daarom dit jaar minder erg vond, die eerste keer krabben. Het is niet alleen het einde van het moestuinseizoen, het is ook de tijd om flink op te ruimen en te starten met dromen over een mooie, volle, bloemrijke moestuin met nieuwe indeling en mooie lage muurtjes om de borders. Dat is tenminste de bedoeling voor volgend jaar. Mooi streven!

Het speelde vast ook mee dat het zo prachtig was buiten. Sprookjesachtig! Beetje mistig, nog heel stil, ik hoorde alleen een paar overvliegende ganzen gakken tijden de wisseling van hun formatie in  het prachtig licht van de opkomende zon.

Het krabben was ook minder erg omdat ik zin had in deze dag. Ik ging op weg naar een inspirerende ochtend vol met kunst en kunstliefhebbers. Het is zo leuk om met een groep kunst te bekijken, te bespreken, een kunstenaar onder de loep te nemen en vooral om daarna geïnspireerd door een kunstenaar zelf aan het werk te gaan. Ik kende het werk van Paul Klee niet zo goed, maar daar kwam vandaag verandering in. Zijn prachtige kleurgebruik, vooral de tertiaire vergrijsde warme kleuren en het horizontale ritmische lijnenspel spreken me aan. Die ga ik zeker gebruiken in mijn kunstwerken. En in mijn volgende quilt, ik zag het gelijk voor me.

Naast Klee zijn afgelopen jaar een aantal kunstenaars voorbij gekomen waar ik me meer in heb verdiept. Ik ben bezig dit te vertalen in een traject voor het onderwijs en heb afgelopen week met een school afgesproken daar een pilot te doen. Daarnaast ga ik dit project in het voorjaar in mijn atelier aanbieden voor volwassenen, in de vorm van een reeks workshops met diverse technieken. Leuk vooruitzicht!

Maar eerst de moestuin winterklaar maken en de donkere koude periode gebruiken om weer op te laden, mijn plannen uit te werken. En een mooie quilt maken, met dezelfde mooie kleuren als ik vandaag gezien heb bij Klee. Laat de kou maar komen!

Liefs, Susanne

Susanne Hurenkamp
Susanne Hurenkamp
Susanne Hurenkamp kan haar ei kwijt bij haar bedrijf Kleur je Hart, een heerlijke plek waar kunst, creativiteit, buitenleven en gezelligheid samenkomen! In haar atelier in Geeuwenbrug werkt ze zowel aan eigen werk als aan opdrachten. Susanne laat graag haar innerlijke kind spreken en gebruikt graag sprookjes als inspiratie om te schrijven en theatervoorstellingen te maken. Ook haalt ze haar inspiratie uit de natuur. Voor InWesterveld Magazine online schrijft ze iedere maand over kunst en natuur.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd