Regio
Havelte

Regio
Diever

Regio
Dwingeloo

Regio
Vledder

Sprookjestuinen

Evenemententips in Westerveld – 2021

In 2019 konden we met zijn alleen nog massaal feesten en evenementen bezoeken. Dit was niet uit ons leven weg te denken. We zijn al bijna anderhalf jaar verder, anderhalf jaar zonder evenementen. Gelukkig gaat het langzaam maar zeker de goede kant op. Het prikken gaat steeds sneller en de IC’s lopen langzaam leeg. Kunnen we deze zomer dan toch genieten van een aantal evenementen? Dat hebben wij voor je uitgezocht, welke evenementen zijn er deze zomer in Westerveld? Het overzicht wordt voortdurend aangevuld. Jouw evenement in deze lijst? Mail info naar info@inwesterveld.nl.

Kindertheaterfestival De Sprookjestuinen van Drenthe

Na het grote succes van de eerste editie in 2019 komen er dit jaar niet één, maar twéé sprookjesweekenden. Op zaterdag 17 en zondag 18 juli 2021 is het festival in sprookjestuinen in Dwingeloo, Geeuwenbrug en Diever. Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2021 komen sprookjesfiguren tuinen in Havelte en Uffelte betoveren. De Sprookjestuinen omvatten korte theatervoorstellingen voor kinderen en hun ouders/grootouders in verschillende tuinen in de regio. Tickets dienen vanwege de coronamaatregelen vooraf via de site gekocht te worden.

Opening Expositie Joke Veltman in ‘RondoM’ – Wilhelminaoord

In Wilhelminaoord is zondag 13 juni de expositie van Joke Veltman tentoongesteld in ‘RondoM’, centrum voor kunst, muziek, cultuur en educatie aan de Linthorst Homanstraat 22. De expositie is tot eind juli te bezichtigen op vrijdagen en zaterdagen tussen 14.00 en 17.00 uur.

Kunstwandeling door Diever

De Kunstwandeling door het talentvolle Diever vindt plaats op zaterdag 11 en zondag 12 september van 11.00 tot en met 17.00 uur. De routekaarten zijn een paar weken van te voren verkrijgbaar bij de TIP, Coop, campings, etc.

Tuinconcert Herbarium – Geeuwenbrug

Op 10 juli speelt om 20.00 uur Het Linnaeus Trio in het Tuintheater van Kleur Je Hart in Geeuwenbrug. Het Linnaeus Trio maakt muziek met de accordeon, klarinet en zang. Kaarten voor het tuinconcert bedragen €15 per stuk. Reserveren is echter noodzakelijk en kan via de e-mail susanne@kleurjehart.nl.

Taribush Kuna Festival – Lheebroek

Het Taribush Kuna Festival krijgt een afsluiter in 2021, het evenement vindt plaats vanaf donderdag 22 tot en met 25 juli. Bovendien zijn de exacte maatregelen voor die data nog onbekend. Wel heeft het evenement maar liefst 7 hectare grond waardoor elke bezoeken 35 vierkante meter aan beweegruimte heeft. Houd de Facebookpagina van het festival in de gaten voor meer informatie.

Wandelvierdaagse – Diever

Op 9, 10, 11 en 12 september is het zo ver. Het is tijd voor de 26e internationale Drents Friese Woud Wandelvierdaagse met als startlocatie Diever. De inschrijving van de wandel4daagse is ondertussen geopend. Voor meer informatie en inschrijving kan je terecht op de site van Diever sportief.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks het online magazine in je postvak met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd