kerstconcert

Een feestelijk Italiaans Kerstconcert

In een geheel in kerstsfeer aangeklede Clemenskerk in Havelte voert het Apollo Ensemble onder leiding van David Rabinovich een sprankelend Italiaans Kerstconcert uit op donderdagavond 29 december om 20.00 uur. Het wordt een concert zoals dat in de barokperiode geklonken zou kunnen hebben met vocale en instrumentale werken van Monteverdi, Corelli, Vivaldi en Scarlatti.

Het Apollo Ensemble is een internationaal gezelschap, de musici komen uit alle windstreken. Het gezelschap speelde op veel grote internationale podia. Artistiek leider is de van oorsprong Oekraïense violist David Rabinovich. Hij verdiende zijn internationale sporen ruimschoots en is ook al zeventien jaar prominent lid van het Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman.

Barok

De musici kiezen uit overtuiging voor historische instrumenten en bijbehorende speeltechnieken. Dit vinden zij de manier om zo dicht mogelijk bij de bedoelingen en de klankwereld van de oude meesters uit de barokperiode te komen. Naast in Havelte voert het Apollo Ensemble dit kerstconcert in de laatste anderhalve week van dit jaar uit in Almere, Leeuwarden en Amsterdam.

PodiumParel Westerveld

Dit concert wordt georganiseerd door PodiumParel Westerveld. Deze organisatie is gevormd na de bijzondere uitvoeringen in Westerveld van zowel de Boerencantate van Bach (zomer 2021) als van Bach’s Koffiecantate (afgelopen zomer). PodiumParel is opgericht om muzikale, theatrale, literaire en andere culturele activiteiten in Westerveld en omgeving te organiseren.

Kerstconcert

Het Kerstconcert op 29 december begint om 20.00 uur; de Clemenskerk is vanaf 19.15 uur open. Het concert duurt tot 21.15 uur. Er is geen pauze. In de kerk kun je voor en na het concert tegen contante betaling koffie, thee en warme chocolademelk verkrijgen. Het gehele programma vind je op www.apollo-ensemble.nl/event/italiaanse-kerstvesper.

Kaarten

Kaarten kosten € 22,50 per persoon (€ 12,50 voor 18-min). Deze zijn verkrijgbaar via de website van PodiumParel of door het sturen van een mailt naar kaartverkoop@podiumparel.nl.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd