Kinderroutes

De natuur in met de kids

In Westerveld ben je omringd met natuur. Het Nationaal Park Dwingelderveld, Het Nationaal Park Drents-Friese Wold en Natura-2000 gebied het Holtingerveld bieden je de beste natuurbeleving. Ga er deze zomervakantie eens op uit met de kinderen, lekker de natuur in. Wij zetten een aantal leuke kindernatuurroutes voor je op een rij:

1. Dierenvriendjespad Diever en Holtingerveld

Lekker spelen in de natuur, dat is leuk! Helemaal als je dan ook nog een tas vol met leuke opdrachten meekrijgt. In de tas zit een kleurenschijf en vier opdrachtenboekjes. Draai aan de schijf en kijk op welke kleur die terecht komt. Pak het boekje met dezelfde kleur en doe een spelletje! Spring als een konijn, voel aan de stam van een boom en streel een blaadje langs je wang. Dus zet je zintuigen maar op scherp en speel gezellig mee!

Overal in Nederland tref je deze Dierenvriendjespaden van Staatbosbeheer aan. Wandelingen van pak ‘m beet twee kilometer voor kinderen van ongeveer drie tot zeven jaar. Aan de hand van eend, muis, konijn, specht en slak struin je door het bos-, duin- of weidelandschap. Met dit educatieproject wil Staatsbosbeheer het hart van kinderen raken en de nieuwsgierigheid en verwondering voor de natuur opwekken.

  • Het Dierenvriendjespad is geschikt voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.
  • Kosten: € 2,50 per kind + € 10,– borg voor de tas.
  • Duur: Zolang als je wilt! (Als je maar weer voor 16.00 uur terug bent).
  • Beschikbaar tijdens de openingstijden van de Tourist Info.

Startlocaties

Tourist Info Punt / Toegangspoort Holtingerveld
Van Helomaweg 18 in Havelte

Tourist Info Punt (TIP)
Bosweg 2a in Diever

2. The Nature Game

Het is een sprookje, het is een vette game en een les natuureducatie. Maar dan wel een hele leuke! Met dit spel kun je dingen ontdekken die je normaal nooit kunt zien. Je loopt over een schatkaart en het kompas wijst jou de weg door het gebied. Je ontdekt wat voor een gewone wandelaar verborgen blijft en leert van alles op een heel leuke manier, door filmpjes, raadsels en interactieve spellen. Deze onvergetelijke beleving maakt van de natuur een interactieve ontdekkingsreis. Het verhaal is uniek en alleen op deze plek te beleven.

Speel The Nature Game

The Nature Game is Voor het hele gezin, vanaf 8 jaar. De ontdekkingstocht is ongeveer 2,5 km en duurt zo’n 2 uur. Kosten; 17,50 euro per tablet. Start vanaf de Boslounge, Oude Postweg 8 in Spier. In de winter, van 1 november tot 1 april, start vanaf de hotelreceptie van Van der Valk, Oude Postweg 12. Het hele jaar open Reserveer vooraf via de site om zeker te zijn van een tablet.

Bekijk de website van The Nature Game of volg het spel op Facebook The Nature Game Drenthe.

3. Volg het spoor van Moeno de Mammoet

In de mammoettijd, toen er nog geen mobieltjes waren, konden mensen toch berichtjes achterlaten. De jagers en verzamelaars stapelden kleine hoopjes stenen of ze legden takken op de weg. Of ze maakten met een stokje een teken in het zand, bijvoorbeeld een pijl om aan te geven welke kant ze op waren gelopen. Maak nu zelf een teken op de weg. We geven je een paar voorbeelden, maar je mag ook zelf iets bedenken. Wat heb je verteld?’

Mammoetspoor

Dit is een van de opdrachten die kinderen tegenkomen als ze het spoor van Moeno de Mammoet volgen. Een beleefroute van 2,7 kilometer voor kinderen, die is uitgezet vanaf het Informatiecentrum Holtingerveld. Het gaat over de Havelterberg, langs de hunebedden en natuurlijk is er ook een opdracht bij de schaapskooi.

Dus heb je zin in klimmen, sjorren, speuren en toeteren? Wil je weleens weten hoe het is om te leven zoals de mensen van heel, heel vroeger? Haal dan de buidel op bij de balie van de Tourist Info en volg het spoor van Moeno!

Het Mammoetspoor is gerealiseerd door IVN Natuureducatie en Staatsbosbeheer

Startlocatie

Tourist Info Punt / Toegangspoort Holtingerveld
Van Helomaweg 18 in Havelte

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd