Zonsopkomst Davidsplassen Mooiste plekje Martin Peelen

De Davidsplassen – Het mooiste plekje van Martin Peelen

Martin Peelen uit Geeuwenbrug maakt in zijn vrije tijd graag natuurfoto’s. Deze foto maakte hij vanuit de vogelkijkhut bij de Davidsplassen op het Dwingelderveld. Hij vertelt over de ochtend waarop hij dit prachtige plaatje maakte.

‘Het is al een paar dagen koud en het heeft flink gesneeuwd. Ik ben al een paar keer op pad geweest om foto’s te maken. In de natuur foto’s maken is mijn hobby en deze omstandigheden maak je niet zo vaak mee. Maar het kan nog mooier worden. Het wordt namelijk -10 en de zon gaat volop schijnen. Ideaal om een mooie zonsopgang te fotograferen. De kou in de lucht maakt de kleuren nog mooier.

Ik besluit om er vrijdag de 12e februari voor te gaan. De voorspellingen zijn dan goed. Flink koud en helder weer. De wekker om 06.15 uur gezet, warm aangekleed en naar de vogelhut op het Dwingelderveld bij de Davidsplassen. Er is niemand, het is windstil en kraakhelder. De lucht kleurt al paarsachtig. Juist voordat de zon echt opkomt zijn de kleuren het mooist.

In stilte genieten van een prachtige zonsopkomst. Wat is er mooier? Voldaan (en koud) ga ik om 08.30 uur weer naar huis. Een prachtig begin van een mooie dag. Wat wonen we toch in een mooie omgeving.’

Meer natuurfoto’s van Martin kun je zien op zijn Instagramaccount.

Bekijk ook de Mooiste Plekjes in de natuur in Westerveld van andere inwoners.

Wat is jouw Mooiste Plekje in Westerveld?

Wat is jouw Mooiste Plekje in Westerveld? Stuur een foto op naar de redactie en vertel er bij waarom dit volgens jou het Mooiste Plekje in Westerveld is. En misschien zie jij jouw foto terug op deze website en/of in de volgende editie van InWesterveld Magazine.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd