transportbedrijf grondverzetsbedrijf

‘Alles draait om het weer’

Jantinus Haveman is eigenaar van een transportbedrijf en een grondverzetbedrijf. Hij heeft een buitenberoep

‘Bij mijn werk draait alles om het weer. Ik ben eigenlijk altijd buiten bezig, al zit ik natuurlijk wel vaak in de cabine van een van mijn machines.

Het mooiste seizoen vind ik het voorjaar. Alles wordt weer groen, alles wordt weer nieuw. Er is meer energie, zowel bij de natuur als bij de klant. En bij mezelf ook.

Ik kom van de boerderij, dan sta je al dicht bij “buiten”. Het weer zorgt er voor dat mijn werk nooit saai is. Het is te warm of te koud, te nat of te droog. Het is de kunst om daar wat van te maken. Ik heb mijn bedrijf zo ingericht dat ik altijd aan het werk kan. Ik heb verschillende machines. Is het land te nat voor een wagen, dan kan ik er met mijn lichtere graafmachine op rupsbanden wel op. Als het vriest kan je geen grondwerk doen, maar kan ik met mijn wagens de weg op om zout te strooien. Zo zeil ik met het weer mee en kan ik er flexibel mee omgaan.

Ik heb ooit eens binnen gewerkt, maar was na twee jaar blij dat ik weer naar buiten kon. Ik heb het ook nooit te koud of te warm, ik kan met ieder weer. Je hoort wel eens mensen klagen over het weer. Maar dat heeft geen zin, je kunt er toch niets aan doen.’

Kraanverhuur en grondverzet Haveman
De Wringen 7, Dieverbrug
Tel. 0521 – 343647
www.haveman.info

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd