Agrarisch fotograaf illustratie

Nieuw in Westerveld: Mariël van der Meer, agrarisch fotograaf

‘Van je hobby je werk maken is natuurlijk voor veel mensen een droom. Zo ook voor mij! Jaren geleden heb ik voor een fotograaf gewerkt, maar nadat ik daar stopte is de fotografie een beetje op de achtergrond geraakt. Toen ik vijf jaar geleden met mijn B&B ONS-appartement in Eemster startte had ik uiteraard foto’s nodig voor mijn website. Zodoende haalde ik mijn camera onder het stof vandaan… Daarmee begon het weer te kriebelen en pakte ik weer steeds vaker mijn camera. Op aandringen van mijn man en vrienden (“waarom ga je daar niet weer professioneel iets mee doen, je foto’s zijn prachtig”) ben ik vorig jaar voor mezelf begonnen als agrarisch fotograaf.

Ik maak reportages op boerderijen, foto’s voor op nieuwe websites, foto’s als illustratie bij interviews, foto’s als aandenken bij bedrijfssluiting. Met mijn camera op een boerderij zijn, in welke vorm dan ook, vind ik fantastisch! Het mooie er van is dat je werkt met onderwerpen die minder te beïnvloeden zijn. Daar is soms wat meer geduld voor nodig. Dieren bepalen toch voor een groot deel hoe ze op de foto komen. Natuurlijk zijn er trucjes om hun aandacht te trekken. Ook de landbouw en de machines zijn prachtig om vast te leggen!.

Waar deze fascinatie vandaan komt? Dieren hebben altijd als een rode draad door mijn leven gelopen. Nu ik ruim vijf jaar in het buitengebied woon en de ruimte heb voor eigen “grote” huisdieren is dat alleen maar gegroeid. En wat is er dan mooier dan dat allemaal door de lens van je camera vast te leggen.

Ik heb inmiddels leuke opdrachten uit mogen voeren en momenteel hangen er tien foto’s van mij als expositie bij Onder de Eiken in Dwingeloo. Dat is een kans die ik bij het starten van mijn bedrijf niet bedacht had!’

Farmer Pixels by Mariël
Plaggenveldsdijk 1, Dwingeloo
Tel. 06 39 46 56 39
http://www.farmerpixelsbymariel.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd