Tips Open Monumentendag

3 Tips voor een coronaproof Open Monumentendag

1. Livestream Radiotelescoop Dwingeloo

Tijdens Open Monumentendag op zondag 13 september van 14:00 uur tot 14:30 uur verzorgen de vrijwilligers van CAMRAS vanuit de radiotelescoop aan de rand van het Dwingelderveld een livestream. Hierin gaan ze in op de geschiedenis van de radiotelescoop. Een onderdeel van de livestream is een interactieve quiz, waarin ze jouw kennis over de radiotelescoop testen.

De radiotelescoop is sinds 2007 een rijksmonument. Normaal is de telescoop tijdens Open Monumentendag open voor publiek, maar door covid-19 is dat dit jaar niet mogelijk. Wel kun je virtueel rondkijken in en zelfs bovenop de radiotelescoop via de virtuele tour.

2. Wandel of fiets door de Koloniën van Weldadigheid

De Koloniën van Weldadigheid in regio Frederiksoord tellen meer dan dertig monumenten en bezienswaardigheden. Als alternatief voor de Open Monumentendag worden tijdens het monumentenweekend op 11, 12 en 13 september extra activiteiten georganiseerd. In verband met de coronamaatregelen kun je de monumenten alleen van buiten bewonderen. Monumenten met een horecavoorziening zijn wel toegankelijk. Start je ontdekkingstocht in Frederiksoord en wandel of fiets langs de highlights van het gebied.

Tijdens Open Monumentendag kun je wandelen of fietsen door de Koloniën van Weldadigheid.

3. Doe een virtuele rondleiding door havezate Oldengaerde

Havezate Oldengaerde in Dwingeloo is een van de mooiste en best bewaard gebleven havezaten. De geschiedenis gaat terug naar 1420. Stichting Het Drents Landschap beheert het monumentale gebouw en rondde dit jaar een grondige renovatie af. Bekijk de virtuele rondleiding over het resultaat van de restauratie op www.drentslandschap.nl/rondleiding.

Tijdens Open Monumentendag kun je havezate Oldengaerde dit jaar virtueel bezoeken.

Lees meer verhalen in het kader van Open Monumentendag:

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd