Tip

3 Museumtips in Westerveld

Heb jij zin in een leuk en leerzaam dagje uit, dan zijn dit 3 leuke musemtips om naar toe te gaan. Het Miramar Zeemuseum, Museum Valse Kunst en het OERmuseum vormen samen ‘de Schatkamers van Zuidwest-Drenthe’.

Miramar Zeemuseum
In het Miramar Zeemuseum in Vledder valt veel te beleven over het levenswerk van de excentrieke Jeanne Warners. Een blauwe dame die een fascinatie voor de zee had. Ze reisde door meer dan 80 landen en ze kwam terug met bijzondere schatten. Deze schatten zijn te bewonderen in haar Wunderkammer of rariteitenkabinet.

Je kan niet alleen de schatten van vroeger komen bewonderen, ook besteed het museum aandacht aan de plasticsoep. Er is een tentoonstelling in samenwerking met de Plastic Soup Foundation.

Ook leuk voor kinderen!

Je kan komen knutselen met schelpen tijdens de knutselmiddagen, of doe een spannende en leerzame speurtocht door het museum!

Museum Valse Kunst
In het voormalige gemeentehuis in Vledder zit het museum Valse Kunst gevestigd. In dit museum ontdek je hoeveel kunst van bijvoorbeeld Appel, Picasso, Dalí, Matisse en Rodin wordt vervalst. Het verhaal van de meestervervalsers Han van Meegeren of Geert Jan Jansen wordt tijdens een rondleiding in het museum verteld. Ook heeft het museum internationale kunstwerken hangen.

Ook leuk voor kinderen!

Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen hun eigen kunstwerk maken, de materialen zijn aanwezig en het kunstwerk mag mee naar huis. Voor kinderen die houden van speuren en ontdekken is er een speurtocht door het museum. Met na afloop een leuke verassing.

Het OERmuseum
In het OERmuseum in Diever maak je een tijdreis door verschillende tijdperken, vanaf de laatste ijstijd en de neanderthalers tot in de brons- en ijzertijd. De meeste archeologische vondsten die te bewonderen zijn komen uit de directe omgeving. Zo kan je goed zien hoe de mensen hier vroeger leefden. Diorama’s, filmpjes en interactieve spelelementen zorgen voor een ware beleving voor jong en oud.

Ook leuk voor kinderen!

Als kind valt er ook veel te ontdekken, je kan je bijvoorbeeld verkleden als rendierjager, hunebedden bouwen, opgravingen doen of een speurtocht door het museum. Kinderen vanaf 12 jaar kunnen een wandeling maken naar de hunebedden.

Corona maatregelen
Door de omstandigheden op het moment zijn er in de musea coronamaatregelen getroffen. Deze verschillen per musea. Kijk voor meer informatie op de sites.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd