Sprookjestuinen

Sprookjestuinen in Dwingeloo en Diever

Of je nu klein bent of groot: je moet altijd in sprookjes (blijven) geloven. Dat is de boodschap van kindertheaterfestival De Sprookjestuinen van Drenthe. Om dat kracht bij te zetten zijn er dit jaar twee sprookjesweekenden waarin je je in een sprookjeswereld kunt wanen. Met Pinksteren, op 5 en 6 juni, is het festival in tuinen in Dwingeloo en Diever.

Geen groots festival waarin kinderen kunnen worden overweldigd door het aanbod, maar kleinschalige theatervoorstellingen voor kinderen in verschillende tuinen. Stel zelf je programma samen en ga op de fiets of met de auto de verschillende tuinen langs om cultureel te genieten.

Pinkstersprookjes in Dwingeloo en Diever

Op 5 en 6 juni vindt het eerste sprookjesweekend plaats in tuinen in Dwingeloo en Diever. Prinses Sprakeloos, zeven regenboogfeeën en verschillende sprookjesfiguren komen vanuit Letterland en Sprookjesland naar Drenthe. Na een gratis openingsvoorstelling in Beleefpark Dwingeloo kan iedereen uitvliegen naar voorstellingen in verschillende tuinen. Daar kom je ook de feeën en sprookjesfiguren weer tegen.

Cultuur voor kinderen

Susanne Hurenkamp uit Geeuwenbrug is kunstenaar en theatermaker. In 2019 initieerde zij het kindertheaterfestival met meerdere doelen voor ogen. ‘Kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking brengen met theater, dat is waar het vooral om gaat. Hier op het platteland is het cultuuraanbod voor kinderen niet erg groot. Daar wil ik verandering in brengen. Maar ook versterken we de saamhorigheid op het platteland door met elkaar te organiseren en theater te maken. Aan de openingsvoorstelling bijvoorbeeld werken vele lokale mensen mee, zowel kinderen en jongeren als volwassenen. Het feit dat de prinses uit Letterland komt is bovendien niet zomaar bedacht. Lezen, spelen met letters en woorden maken komen in het festival nadrukkelijk naar voren.’

Zomersprookjes in Havelte en Uffelte

In de zomervakantie, op 16 en 17 juli, komen de sprookjesfiguren tuinen in Havelte en Uffelte betoveren. Na de gratis openingsvoorstelling op 16 juli om 11.00 uur bij de schaapskooi van de Holtinger Schaapskudde, kun je op zeven verschillende locaties in Havelte en Uffelte kindertheatervoorstellingen bewonderen.

Kaarten kopen voor de Sprookjestuinen

Je kunt kaarten reserveren in de ticketshop op de website www.sprookjestuinen.nl of een kaartje kopen bij de ingang van de tuinen. Vanwege de kleinschaligheid is er een maximum aantal kaarten per voorstelling beschikbaar.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd