Monilia vruchtrot en perenroest foto Pixabay

Lezing Plantenziekten en plagen in de tuin 

De Van Swietentuin in Frederiksoord organiseert op woensdagavond 22 februari een lezing over ziekten en plagen in de tuin. De lezing begint om 20.00 uur in het paviljoen van de tuin.

De Van Swietentuin is een inspiratietuin voor aangepast tuinieren. Groen is belangrijk voor de gezondheid en welzijn van mensen. Mensen voelen zich beter in een omgeving waar planten zijn. En mensen die ziek zijn genezen ook sneller. Daarom is het belangrijk dat mensen ondanks fysieke beperkingen kunnen blijven tuinieren. De Van Swietentuin in Frederiksoord laat zien hoe je op hoge leeftijd, met een rolstoel, rollator of als slechtziende actief kunt blijven in de tuin. 

Ziekten en plagen

Maar ook planten kunnen te kampen krijgen met beperkingen. Ze kunnen ziek worden, omvallen omdat wortels verrot zijn of het blad verliezen door een bladvalziekte. Elke tuinier heeft wel eens te maken met aantastingen planten in de tuin en vraagt zich dan af wat de oorzaak is. En wat je er aan kunt doen. 

Lezing Jan Nijman

Op woensdagavond 22 februari verzorgt Jan Nijman, oud-docent van de tuinbouwschool in Frederiksoord en voorzitter van de Van Swietentuin, voor belangstellenden een lezing. De lezing begint om 20.00 uur in het paviljoen van de tuin. (Majoor van Swietenlaan 1b, 8382 CE Frederiksoord, achter museum de Proefkolonie). Entree: € 5,00. Opgave via secretariaat@vanswietentuin.nl. Meer informatie over de tuin zonder drempels.

Op de foto: Monilia vruchtrot en perenroest foto: Pixabay

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd