Kleur!

Kleur! – Blog Susanne

Vanmorgen was de wereld prachtig! Overal rijp en ijskristallen op de planten, vooral op de randjes van klimopbladeren, schitterend! Toch mis ik kleur…

Ik mis zonnig geel, lentegroen en zomers oranje. Ik verlang naar de roze bloesem, paarse pinksterbloemen en zelfs gele paardenbloemen. Gelukkig was daar afgelopen week ineens de eerste gele krokus! Daar word ik oprecht gelukkig van!

De moestuin roept me, er moet aarde verspreid, mest verdeeld en kalk uitgestrooid worden over de bedden van de moestuin.  Zo ben ik de eerste uurtjes van dit jaar in de tuin, dikke trui aan en een vest erover, spijkerbroek met een maillot eronder, ziet niemand. Koud, maar heerlijk zonnig buiten!

De eerste blaadjes groeien aan de brandnetel, het groot kaasjeskruid, loopt weer voorzichtig uit. De rabarberplanten komen met de eerste rode gloed weer boven de aarde uit. Terwijl ik druk aan het spitten ben, droom ik over gekleurde bloemen die binnenkort weer zullen verschijnen. Want tussen mijn groente komen elk jaar papavers in diverse kleuren, gele en oranje goudsbloemen zaaien zichzelf veelvuldig uit, net als de Oost-Indische kers. Juffertje in ‘t groen en komkommerkruid voegen blauw toe aan het palet van mijn moestuin. Ik kan niet wachten…

Tot die tijd zoek ik ander manieren om mijn kleurenhonger te stillen. Ik zoek mooie stofjes bij elkaar met rode klaprozen, turquoise vlinders en blaadjes in vele kleuren groen. Ik snij vierkantjes, leg ze bij elkaar, verschuif ze weer. Hier en daar voeg ik nog meer rood, groen en turquoise toe. Tot ik tevreden ben en de eerst blokjes van een nieuwe quilt aan elkaar naai.

Kleur, ik kan niet zonder….

Liefs, Susanne

Susanne Hurenkamp
Susanne Hurenkamp
Susanne Hurenkamp kan haar ei kwijt bij haar bedrijf Kleur je Hart, een heerlijke plek waar kunst, creativiteit, buitenleven en gezelligheid samenkomen! In haar atelier in Geeuwenbrug werkt ze zowel aan eigen werk als aan opdrachten. Susanne laat graag haar innerlijke kind spreken en gebruikt graag sprookjes als inspiratie om te schrijven en theatervoorstellingen te maken. Ook haalt ze haar inspiratie uit de natuur. Voor InWesterveld Magazine online schrijft ze iedere maand over kunst en natuur.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd