Sprookjestuinen

Kindertheaterfestival in de buitenlucht

De zomervakantie gaat dit jaar in Havelte en Uffelte van start met een betoverend weekend: op zaterdag 16 en zondag 17 juli komen sprookjesfiguren tuinen in Havelte en Uffelte betoveren. De tuinen vormen het decor van het kindertheaterfestival De Sprookjestuinen van Drenthe. Met een gratis openingsvoorstelling op zaterdag om 11.00 uur en voorstellingen in de verschillende tuinen om 13.00 uur, 14.30 uur en 16.00 uur.

Een moeder troost haar zoontje na afloop van de laatste voorstelling van het eerste sprookjestuinenweekend in juni. Hij is teleurgesteld dat het afgelopen is. ‘Niet getreurd, we kunnen in juli weer gaan,’ zegt de moeder. Ze is met haar zoontje naar verschillende voorstellingen geweest: ‘Het leuke aan dit festival is dat het zo ongedwongen is. Je fietst van tuin naar tuin en overal zijn leuke kleinschalige voorstellingen. Er is veel contact met de kinderen, na afloop kunnen ze op de foto of nog wat napraten. En in de meeste tuinen kun je even iets lekkers eten of drinken en de kinderen kunnen fijn spelen.’

Prinses Sprakeloos

De Sprookjestuinen draait om Prinses Sprakeloos die met zeven regenboogfeeën en verschillende sprookjesfiguren vanuit Letterland en Sprookjesland naar Drenthe komen. Tijdens de gratis openingsvoorstelling op zaterdag 16 juli om 11.00 uur bij de schaapskooi in Havelte kun je ze allemaal ontmoeten en na afloop op de foto. Daarna kun je twee middagen voorstellingen bezoeken in verschillende tuinen. Daar kom je ook de feeën en sprookjesfiguren weer tegen.

Prinses Sprakeloos van kindertheaterfestival De Sprookjesstuinen van Drenthe
Prinses Sprakeloos. foto: Martin Peelen

Zeven tuinen in Havelte en Uffelte

De voorstellingen zijn in de buitenlucht. Hiervoor toveren de regenboogfeeën zeven tuinen in Havelte en Uffelte om tot Sprookjestuin. In een weiland onder een boom, in een natuurlijke tuin bij de grote vijver, in de voortuin van een boerderij, bovenop een berg, op de camping en in een lammerenkooi; elke Sprookjestuin is weer een bijzonder plekje waar je kunt genieten van theater. Als het regent vinden alle voorstellingen onderdak plaats.

Sprookjesvoorstellingen

Ook de voorstellingen zijn verschillend; met trollen, heksen, zeemeerminnen, kabouters en dieren, er zijn nieuwe en oude sprookjes, er is klein en rustig theater en er zijn vrolijke meedoevoorstellingen.

Entreekaarten voor het kindertheaterfestival

Op de website www.sprookjestuinen.nl vind je alle informatie over de voorstellingen en de tuinen. Daar kun je ook je kaartjes kopen voor eht kindertheaterfestival. Het is ook mogelijk een kaartje kopen bij de ingang van de tuinen. Vanwege de kleinschaligheid is er een maximum aantal kaarten per voorstelling beschikbaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd