mooiste plekjes Gea TIemens Diever natuur

De Kwasloot: Het mooiste plekje van Gea Tiemens

Op onze oproep ‘Wat is volgens jou het mooiste plekje in Westerveld’ reageerde afgelopen voorjaar Gea Tiemens uit Diever. Ze stuurde een foto in van de Kwasloot bij Diever waar ze vaak met haar hond loopt.

Gea loopt al bijna 9 jaar lang iedere dag met haar hond Lenny langs de sloot en beleeft altijd wel wat op deze mooie plek. Van al het moois wat ze daar ziet maakt ze foto’s die ze met een beschrijving in het Drents plaatst op haar Facebookpagina. De prachtige foto kreeg een plekje in de septembereditie van InWesterveld magazine.

‘Het is eigenlijk een doodnormale sloot, maar ik denk dat het door mijn verhalen bijzonder wordt.’

Belangrijk verbindingskanaal

Nu reageerde Henk Daleman, bestuurslid van de Historische vereniging gemeente Diever op haar Facebookbericht over het feit dat haar foto in het magazine staat: ‘Prachtig verhaal. Maar… de Kwasloot was géén eenvoudige sloot. De sloot stond in verbinding met de Wapserveensche Aa en via de Steenwijker Aa in verbinding met de zee, die later de Zuiderzee werd genoemd. In de prehistorie voeren de schepen vanaf die zee naar Calthorne. Het huidige Kalteren was toentertijd een belangrijke binnenlandse zeehaven.’

Dat maakt de ‘gewone’ sloot waar Gea dagelijks loopt nóg mooier dan Gea ‘m al vond.

Wat is jouw Mooiste Plekje in Westerveld?

Wat is jouw Mooiste Plekje in Westerveld? Stuur een foto op naar de redactie en vertel er bij waarom dit volgens jou het Mooiste Plekje in Westerveld is. En misschien zie jij jouw foto terug op deze website en/of in de volgende editie van InWesterveld Magazine.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd