Boeren en tuinders pakken uit

Boeren en tuinders pakken uit met kerst

Kom langs bij boeren en tuinders en geniet van het platteland in kerstsfeer

Boeren en tuinders pakken uit met kerst. In het hele land worden in de decembermaand sfeervolle activiteiten georganiseerd. Ze willen hiermee voor een lichtpuntje zorgen in deze tijd. Het is een initiatief van LTO Noord, ZLTO, Boert Bewust en Team Agro NL.

Boeren en tuinders door heel Nederland organiseren in december kerstactiviteiten voor iedereen, van jong tot oud. Van verlichte boerderijroutes en verlichte trekkeroptochten, tot biggenknuffelen en winterlichtwandelingen. Er is van alles te zien en te beleven op het verlichte platteland in de decembermaand. Ook in de eerste weken van januari zijn er nog meerdere activiteiten.

Boeren en tuinders pakken uit

Open Boerderij Route door Zuidwest-Drenthe

Op zondag 18 december tussen 12.00 en 17.00 uur is er een Open Boerderij Route in Zuidwest-Drenthe waarbij je bij verschillende agrarische bedrijven een kijkje kunt nemen. In Westerveld doen twee bedrijven mee: Eemstervlees op Eemster 42, 7991 PR Dwingeloo en Melktap Koning aan de Oosterbrinkweg 2, 7973 JK Darp.

Andere bedrijven in de regio die te bezoeken zijn zijn: Agra Service G. Lindenhols, Kleefegge 6a
7921 RB Zuidwolde, Heidevarkens, Coevorderstraatweg 64 7911 TA Nieuweroord, Melktap Nijeveen Dorpsstraat 89 7948 BN Nijeveen en Boerderij Straathof, Kruisweg 3 7932 PS Echten DR. Bekijk meer informatie over de Open Boerderij Route Zuidwest-Drenthe.

Lichtjestocht verlichte trekkers BoerenTrots Westerveld

Een ander initiatief naast ‘Boeren en tuinders pakken uit’ is een lichtjestocht van verlichte trekkers in Westerveld georganiseerd door BoerenTrots Westerveld. Op 29 december gaan zij van 18.30 tot 20.30 uur met verlichte trekkers in een stoet een route door Westerveld rijden. De tocht gaat langs alle verzorgingshuizen in Westerveld (Dwingeloo, Diever, Wilhelminaoord en Havelte) om aan de ouderen in Westerveld wat licht in de donkere dagen brengen. Onderweg kan het publiek van de verlichte stoet genieten. Bekijk meer informatie over de Lichtjestocht.

Lichtpuntje

Dirk Bruins, voorzier LTO Noord: ‘Boeren en tuinders gaan natuurlijk door een zware tijd. Toch proberen we er het beste van te maken. En willen we ons steentje bijdragen in Nederland. De sfeer is namelijk nog steeds somber. Op het platteland, maar nu alles steeds duurder wordt ook op vele andere plekken. Wij willen daarom de mensen in Nederland opvrolijken. Met onze acties willen wij letterlijk en figuurlijk voor een lichtpuntje zorgen.’

Derde editie

Het is dit jaar de derde editie van ‘boeren en tuinders pakken uit met kerst’. Het initiatief is gestart tijdens de kerst van 2020 om voor vrolijkheid te zorgen in coronatijden. Op www.boerenentuinderspakkenuit.nl zie je waar nog meer activiteiten georganiseerd worden in heel Nederland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd