Dit doe ik Troostdekentjes

Annie haakt troostdekentjes

Annie Rose – Steenbergen uit Havelte haakt troostdekentjes voor zieke kinderen. Al meer dan dertig dekentjes heeft ze inmiddels gehaakt waarmee ze vele kindjes blij heeft kunnen maken.

‘Ik doe het al langer, maar zeker in deze coronatijd is het een fijne manier om bezig te blijven. Ik haak voor Troostdekentje Drenthe, een landelijke stichting die in bijna iedere provincie een afdeling heeft. Hier kunnen ziekenhuizen en particulieren een aanvraag doen voor een dekentje of knuffel voor een kind dat extra zorg of troost nodig heeft. Bijvoorbeeld kinderen met een ernstige ziekte, handicap of psychische problemen.

Voor broertjes en zusjes van deze kinderen haak ik knuffels. Ook haak/maak ik in opdracht wel dekens en knuffels voor anderen en van het geld dat ik daarmee verdien koop ik weer garen om dekentjes te maken voor de kindjes.’

Waardering van Zeeman

Annie gebruikt voor de dekentjes garen van Royal van de Zeeman ‘Niet alleen omdat dit garen, fijn is om mee te haken, maar ook omdat de prijs (1 euro per bol) erg voordelig is.’

In januari schreef de Zeeman een prijsvraag uit om je gemaakte creaties gemaakt met Royal garen op te sturen. De prijs was een waardebon van 15 euro en een garenpakket. ‘Meteen moest ik denken aan de zieke kindjes, want hoeveel dekentjes kan ik daar weer mee haken. Ik dacht ik kan het altijd proberen en stuurde iets in. Tot mijn grote verbazing en blijdschap was ik geëindigd bij de eerste drie en kreeg ik de prijs!’

‘Daarna kon ik nog een plaatsing in de lentefolder van Zeeman winnen. De opdracht was om iets te maken met het garenpakket dat ik had gewonnen dat aan een tas kon worden gehangen. Ik maakte twee dingen, een dekentje met allerlei afbeeldingen erop gemaasd en twee sleutelhangers voor aan een tas. En jawel hoor, wederom gewonnen met als resultaat plaatsing in de folder. Een mooie waardering voor mijn werk.’

Advertentie Zeeman met Annies Haakwerkjes

Jouw donatie is welkom

Het haken is voor Annie extra mooi omdat ze weet dat veel kinderen en ouders er steun en troost uit kunnen putten. Voor de maar liefst dertig troostdekentjes die Annie haakte voor dit doel kocht ze altijd zelf het garen. Ze maakt babydekens van 60×90 cm maar ook grote kinderdekens van 100 × minimaal 140 cm. Je begrijpt dat daar veel bolletjes garen in verwerkt worden. Inmiddels is het spaarpotje van Annie wel leeg. Daarom was de prijsvraag van Zeeman zo welkom.

Wil jij een financiële bijdrage leveren voor wol zodat Annie nog meer troostdekentjes voor zieke kinderen kan maken? Of wil je zelf graag een door Annie gehaakte deken of knuffel kopen? Neem dan contact met haar op via an.haro@ziggo.nl.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd