Regio
Havelte

Regio
Diever

Regio
Dwingeloo

Regio
Vledder

pasen beleven

Traditionele Paasspelletjes

Dit jaar helaas weer geen paasvuur, Palmpasen lopen en gezamenlijk met de buurt- of dorpskinderen eieren zoeken. Hou tóch de paastradities in ere in eigen huis en tuin met deze traditionele Paasspelletjes:

Eieren zoeken in de achtertuin

We kennen het allemaal, paaseieren zoeken. Ook in je eigen achtertuin zijn genoeg verstopplekjes te vinden om eieren te verstoppen en te zoeken.

Paasspelletjes : Eieren zoeken

Traditioneel eitjetikken

Paasspelletjes : Eitjetikken

Bij het traditionele Paasspelletje eitjetikken is het de kunst om het ei van je tegenstander kapot te tikken en je eigen exemplaar heel te houden. Succes!

Noten schieten

Neutenschieten is een traditioneel Gronings en Drents spel met walnoten en een ijzeren kogel. Als je het niet kent: het is best een ingewikkeld spel. Op Youtube zijn handige filmpjes hierover te vinden. Bekijk de instructievideo over Neutenschieten.

Paasspelletjes : Noten schieten of Neutenschieten

Eieren gooien

Paasspelletjes : Eieren gooien

In tweetallen gooi je een ongekookt ei naar elkaar over zonder het te breken. Welk tweetal kan het ei het verst gooien en vangen? Succes!

Lepelrace

Met de lepelrace leg je een ei op een lepel en loop je daar een parcours mee af. Wie komt als eerste over de finish en weet zijn ei heel te houden?

Paasspelletjes : Lepelrace

Heb jij een van deze traditionele Paasspelletjes gedaan? Laat het ons vooral weten. Vergeet niet leuke foto’s of filmpjes mee te sturen!

Lees meer: Waarom spelen eieren een rol met Pasen?
Lees meer: Paastips in Westerveld

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd