Regio
Havelte

Regio
Diever

Regio
Dwingeloo

Regio
Vledder

Kerstactiviteiten voor kinderen

Kerstactiviteiten voor kinderen

Dit jaar geen stress met Kerst, maar meer aandacht voor elkaar. Gezelligheid, kaarsjes aan, lekker eten en goed gezelschap. Skip alles wat niet nodig is. Focus op rust, besteed aandacht aan jezelf en ga lekker van elkaars gezelschap genieten. Rilana Punt (coach Ayana) ontwikkelde voor InWesterveld Magazine online enkele leuke kerstactiviteiten die je samen met je kinderen kunt doen en waarbij rust en genieten centraal staan.

Kerstbal ademoefening

Adem diep in en adem maar uit tegen de kerstbal dan zie je dat de kerstbal beslaat. Doe dat maar een paar keer. Dan kun je er iets in tekenen en weer weg poetsen. Poets de bal maar op. Kijk dan naar jezelf in de kerstbal. Kijk maar, kun je jezelf zien?

Kerstactiviteiten voor kinderen: kerstbal ademoefening

Kinderyoga: Sleetje rijden met elkaar

  • De slee: ga liggen op je buik. Buig je knieën 90 graden. Adem in en hef je hoofd en borst op. Strek je armen naar achteren.
  • Slee bestuurder/kerstman: ga op de voeten van de slee zitten. Zet je eigen voeten naast de billen van de slee (doe het voorzichtig, stem af, communiceer en werk samen!). Pak elkaars handen en hoppa….
  • Rendier: staat er ook een rendier voor? Je kunt de hond houding hiervoor gebruiken
  • Waar sleeën jullie naar toe? De berg af door de sneeuw of als de kerstman door de lucht?
Kerstactiviteiten voor kinderen: Kinderyoga
Het lijkt hierop, maar dan hou je elkaars handen vast.

Zinvol Tekenen: Een kerstengel van lemniscaten

Kerstactiviteiten voor kinderen: Lemniscaten tekenen

Het tekenen van lemniscaten verbindt de beide hersenhelften. Het is een oneindig teken, je gaat de beweging steeds makkelijker maken, vanuit een flow, in rust. Het vergt coördinatie tussen ogen, handen en brein.

Nodig: potloden, wasco, verf of pastelkrijt.

Begin met een liggende lemniscaat (een liggende acht). Blijf herhalen, laag over laag. Ga er dan met je vinger over heen, volg de lijnen en bij pastelkrijt veeg je mooi uit.

Dan pak je een andere kleur en maak je een staande lemniscaat. Je doorkruist de liggende lemniscaat. Blijf de lijnen volgen.

Dan maak je de kerstengel af. Je kunt van de onderste ronding een jurkje maken. En met kleuren experimenteren, dik aanzetten, zacht uitvegen etc. Misschien kun je nog andere details toevoegen.

Lemniscaten tekenen
Lemniscaten tekenen
Lemniscaten tekenen

Veel plezier met deze rustgevende kerstactiviteiten!

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen:

error: Deze inhoud is beschermd