Regio
Havelte

Regio
Diever

Regio
Dwingeloo

Regio
Vledder

paasei is geen ei

Eieren met Pasen

Waarom eten en verven we eieren met Pasen?

Omdat aan Pasen een periode van veertig dagen vasten voorafgaat, werden alle eieren die de kippen legden niet opgegeten maar verzameld. Na de vastenperiode konden de eieren gegeten worden. Om dat moment feestelijker te maken, werden de eieren mooi versierd. Een ei symboliseert ook nieuw leven; het nieuwe leven dat Jezus heeft nadat hij opstaat uit de dood.

Paasei

Is het wel veilig om geverfde eieren te eten?

Koop je gekleurde eieren in de winkel, dan is er geen risico dat de kleurstof door de eierschaal is gekomen. Ga je zelf eieren verven? Gebruik dan speciale eierverf of eierviltstiften. Deze geverfde eieren kun je met een gerust hart eten, stelt het Voedingscentrum. Je kunt ook voedingskleurstoffen gebruiken of kleur je eieren met compleet natuurlijke materialen, zoals rodekool, thee, uien of spinazie.

Bewaar ik eieren in de koelkast of erbuiten?

Eieren met Pasen

Omdat de eieren in de winkel buiten de koeling staan denken mensen dat je ze thuis ook niet in de koeling hoeft te bewaren. Toch kun je eieren het beste in de doos in de koelkast bewaren, zegt het Voedingscentrum. Door de koude temperatuur blijven de eieren langer vers en wordt de groei van bacteriën geremd.

Hoe weet ik of een ei vers is?

Kijk allereerst naar de houdbaarheidsdatum. Als je daarna twijfelt of eieren vers zijn kun je ze in een bakje water leggen. Drijft het ei? Dan is het niet meer vers.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd